Der er noget uldent ved Sisto

Pione Sisto for forvirret rundt det meste af første halvleg i Aarhus, selv om han var tæt på at score. Her er han i duel med waliseren Joe Allen. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Der er noget uldent ved Sisto

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om Åge Hareide er ubesejret i 20 landskampe på stribe i ordinær tid, så har han i den senere tid haft svært ved at få gang i Pione Sisto.

ANALYSE: Anfører Simon Kjær og Mathias Zanka Jørgensen havde efter Wales-kampen travlt med at skose de amatørspillere, som havde stillet op for Danmark i Slovakiet. Samtidig havde DBU inviteret de 24 amatørspillere til VIP-loungen og spisning på Aarhus Stadion som tak for indsatsen i Slovakiet.

De to kendsgerninger markerer absolut et stadig vanskeligt forhandlingsklima, når parterne fra og med i dag mandag skal forhandle sig frem til en løsning for Gud-ved-hvilken-gang, så man ikke skal bæve for dansk deltagelse i Nations League-kampen i Irland den 13. oktober.

Tilbage står, at dansk fodbold er splittet i sympatisører for vikar-landsholdet og dem, der mener, at der var tale om en arbejdskamp, som amatørspillerne skulle have holdt sig fra at blande sig i.

Uanset hvem der skal bære hovedparten af skylden, så var en aflysning af kampen i Slovakiet nede i Uefa blevet lagt til Danmarks fravær i VM-kvalifikationskampen for kvinder sidste år i Sverige.

Efter skrivebordssejren på 3-0 klagede svenskerne med rette over, at de danske kvinder efter at være udeblevet fra en kamp stadig kunne kvalificere sig fra puljen. Danmark som fodboldnation ville være blevet sanktioneret med en udelukkelse fra EM-slutrunden for mænd, hvis mænd i rød-hvid dragt ikke havde stillet op i Slovakiet.

Tålmodighed på prøve

Åge Hareide lagde indirekte ikke skjul på efter Wales-kampen, at hans tålmodighed er ved at være opbrugt. Han bad til, at konflikten ville blive løst, inden han igen skal samle spillerne til Nations League-kampen i Dublin mod Irland den 13. oktober.

Man kan sagtens forestille sig, at Hareide vil forlade sin post, hvis han igen bliver ude af stand til at udføre sit job.

Under hans ledelse har Danmark været ubesejret i de seneste tyve kampe i ordinær spilletid. Det er en præstation, der giver genlyd.

2-0 over Wales var en fornem begyndelse på Nations League, hvor puljevinderen kan bevæge sig mod en playoff-kamp til EM, hvis det kikser for de rød-hvide, når EM-puljerne afvikles fra marts 2019. Der trækkes først lod i december.

Waliserne plejer ikke at brokke sig, men manager Ryan Giggs klagede over sine spilleres træthed efter pausen i Aarhus. De havde vundet 4-1 i den første kamp i Nations League i Cardiff sent torsdag aften, mens de såkaldt "rigtige" danske landsholdspillere lå hjemme på divaneserne og så alt andet på tv end vikarlandsholdet spille i Slovakiet.

Åge Hareide ærgrede sig bagefter over, at Slovakiet-kampen ikke kunne bruges som test. Han sagde efter kampen i Aarhus, at Christian Nørgaard og Lukas Lerager skulle have været afprøvet i den kamp.

Martin Braithwaite fik rollen som spids mod Wales, og det bliver aldrig løsningen. Braithwaite er en giftig kontraspiller, men mister overblikket jo hurtigere, han sprinter. Hareide frygtede for Andreas Cornelius' form efter skiftet til Bordeaux, og Nicolai Jørgensen og Kasper Dolberg er skadet på den position, hvor Danmark i forvejen ser udfordret ud.

Helt galt var det med Pione Sisto. Allerede under VM aftegnede billedet sig af en spiller, der ikke fungerer optimalt. I Aarhus havde Sisto hverken binding til sig selv eller holdkammeraterne. Nærmest i affekt sendte Hareide efter tyve minutter Viktor Fischer ud for at varme op efter endnu en mystisk Sisto-aktion og skiftede så først i pausen.

Det er generelt et tema med den venstreside, hvor Jens Stryger er højrebenet back og Sisto altså momentant snotforvirret. Man må gå ud fra, at Hareide også ville have afprøvet Nicolai Boilesen som venstre back i Slovakiet.

Men både Stryger og Henrik Dalsgaard er dynamiske og hurtige backs, der står fast i defensiven. De fire bageste står urokkeligt og Mathias Zanka Jørgensen har lagt billet ind på en mere blivende stopperplads, mens Andreas Christensen lider af manglende spilletid i Chelsea lige nu.

Der er nok at arbejde på for Hareide. Danmark stiler mod førstepladsen i gruppen. Reglerne er sådan, at det er indbyrdes kamp, som tæller først i tilfælde af pointlighed. Hvis Danmark ender lige med f.eks. Wales i point, så vil Danmark gå videre, hvis de rød-hvide kun taber med et mål i Wales eller får scoret et udebanemål, hvis waliserne vinder med to.

Men først spilder spillerne og DBU-ledere igen værdifuld tid på kontorstole og ved smartphones.

Der er noget uldent ved Sisto

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce