Dengang Richard Møller Nielsen rasede hver vinter

Det var alfahanner og machomænd, der mødtes i sin tid om fredagen før en søndagskamp, når afgørelsen om gennemførelsen af kampen skulle tages. Avisen var altid inviteret af en af parterne. Fra højre er det - den 21. marts 1985 - OB's formand Jørgen Mikkelsen, stadsgartner Per Glad, Poul Høgh fra OB-bestyrelsen, stadionchef Flemming Christiansen, B1913-formand Klaus Hansen og til venstre OB-mestertræner Richard Møller Nielsen. Sidstnævnte stirrer olmt på de bestemmende herrer. Arkivfoto: Ole Bjørndal Bagger

Dengang Richard Møller Nielsen rasede hver vinter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I forrige årtier udløste det ofte store dramaer, når det skulle afgøres, om OB og andre klubber kunne få lov af kommunen til at spille på de snedækkede baner om søndagen, fordi der ikke var varme i banerne. OB's daværende mestertræner Richard Møller Nielsen rasede ofte mod aflysningerne. Men på søndag regner OB med at skulle spille, selv om det ligner arktiske temperaturer i København.

Fodbold: Kyndelmisse slår sin bidske og ubarmhjertige knude, og selv om spætten pirker i barken - for at sige det med Dirch Passer - ser foråret ikke ud til at dukke op i en rasende fart.

Slet ikke på fodboldarenaerne, hvor tilskuere og spillere i disse dage og uger spiller under forhold, der mere minder om betingelserne i Jokkmokk og Kautokeino i den samiske liga.

OB's to første kamp mod Helsingør og FC Nordsjælland er blevet spillet under grumt vinterlige forhold, og alt tyder på, at alle må berede sig nærmest endnu arktiske temperaturer på søndag, når OB gæster Parken til den vitale match mod FC København.

Meteorologerne lover fire-seks graders frost på kamptidspunktet klokken 18.00, og den altid kølige vind ude fra Øresund skal nok sørge for, at det bliver en iskold oplevelse. Søndag havde visse meteorologer spået temperaturer på endnu lavere niveau.

Men OB-sportsdirektør Jesper Hansen bæver ikke for, om kampen kan gennemføres.

Værste varsler skubbet

- Varslerne om virkelig lave temperaturerne ser ud til at være skubbet nogle dage, så søndag ikke bliver den værste. Og så er banerne jo nu opvarmet, så man i hvert kan spille på dem i modsætning til førhen, siger Jesper Hansen.

- Og eksempelvis seks frostgrader bør ikke være noget problem for spillerne. men det er naturligvis en grænse for, hvor høje frostgraderne må være, før det kan være uforsvarligt. Men heldigvis er hjørnerne i Parken jo lukket, så det giver mindre vind. Men koldt bliver det da, siger Jesper Hansen, der som spiller var en kontant og snu fighter som midterforsvarer for den evigt "Gule Fare" i Horsens, hvor man ikke plejer at være bange for en glidende tackling på kølig søndag.

- Det er jo dommeren, der har den endelige afgørelse. Men generelt er det sjældent, at en kamp aflyses. Selv om der ligger klart vand på banerne, vil man ofte spille, fordi det jo ikke er farligt for spillerne. Det værste er så, at banerne kan blive spoleret i et halvt år, og her kan den lokale stadsgartner til tider gribe ind.

Var aldrig gået

Sport Fyn kan slå klart fast, at der i forrige årtier aldrig var spillet kampe på Odense Stadion under så vinterlige betingelser. Dengang var der flere deciderede snevintre, og der var ikke varme i grønsværen på Odense Stadion, hvor OB og andre klubber var rene lejere, mens Odense Idrætsparks folk bestemte alt.

Det medførte ofte konfrontationer mellem klubber, hvor især OB's evigt fodboldhungrende træner Richard Møller Nielsen skulede efter stadionchefer og idrætsparkledere, hvis man ikke kunne få skovlet stadion fri i tide, så OB om søndagen kunne løbe B1901, Frem, B1909 og Horsens ned under grønsværen. Det var især Odenses Idrætsparks chef Flemming Christiansen, der havde hidsige, verbale konfrontationer med Møller Nielsen, der ikke var typen, der ikke stak for for bollemælk.

Nu er det OB, der er midt i en 30-årig lejekontrakt med Odense Kommune som den anden partner, og det er nærmest kun hensynet til publikums og andre gæsters sikkerhed, der kan bringe en kamps afvikling i fare.

Dengang Richard Møller Nielsen rasede hver vinter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce