Danmark på drømmetur til Moskva

Soccer Football - 2018 FIFA World Cup Draw - State Kremlin Palace, Moscow, Russia - December 1, 2017 Cafu pulls out Denmark during the draw REUTERS/Grigory Dukor

Danmark på drømmetur til Moskva

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FODBOLD: Den danske begejstring vil ingen tage efter lodtrækningen til VM i Rusland. Og disse linjer vil ikke være en undtagelse, for det var da så tæt på en perfekt lodtrækning, som det overhovedet kunne blive.

Landstræner Åge Hareide havde bedt om Polen, Peru og Panama og han var tæt på at få sit ønske opfyldt. 

Nu blev det i stedet stornationen Frankrig fra første lag, hvor kun Polen og Rusland var sådan lidt uden for selskabet af de reelt store VM-favoritter.

Til gengæld ramte den 47-årige gamle brasilianske offensivback Cafu de rød-hvide hjerter midt i, da han trak Peru og Australien op fra bowlen fra lag 2 og lag 4.

Peru hører ikke til de helt store sydamerikanske lande og måtte igennem kvalifikationskampe mod New Zealand for overhovedet at komme til Rusland. Det lykkedes for Peru efter 0-0 ude og 2-0 hjemme i højderne. Peru har ikke været med ved VM siden 1982 og har et meget ungt hold med en gennemsnitsalder på 24. De største stjerner er Jefferson Farfán, der iøvrigt spiller i Lokomotiv Moskva, og angriberen Paolo Guerrero, der spiller i den brasilianske traditionsklub Flamengo.

Kan Damark vinde den første kamp mod Peru i gruppe C lørdag den 16. juni kl. 18 dansk tid i den lille provinsby Saransk i republikken Mordovija med kun 300.000 indbyggere, så står de rød-hvide allerede med det ene ben i ottendedels-finalerne, hvor Hareides mænd så står til at møde Argentina, hvis Messi & Co. vinder deres pulje og Danmark kun bliver nummer to efter puljefavoritten Frankrig. Saransk er 700 kilometer sydøst for Moskva.

Australien er på et lige så lavt niveau som Panama og Saudi-Arabien og bør være en meget overkommelig opgave for danskerne, der må være ophøjet til at være favorit til at gå videre fra puljen sammen med de tidligere franske verdensmestre. Danmark møder australierne torsdag den 21. juni  kl. 17 i storbyen Samara tæt på Kasakstan, men ligger dog ikke mere end 1000 kilometer væk fra Moskva, hvor den formentlige puljefinale mellem Danmark og Frankrig spilles tirsdag den 26. juni på det store olympiske Luzhniki Stadion kl. 16.00.

Lyder det altsammen for optimistisk? Måske. Men sammenholdt med den danske opstigning det seneste års tid i VM-kvalifikationen bør man have forventninger til danskerne og måske kan kampen mod Frankrig ende i et taktisk spil om at undgå Argentina og måske få Kroatien eller Island i stedet. Men ingen siger, at islændingene i en åbningskamp lægger sig ned mod argentinerne, for det gør de ikke de gæve vikinger aldrig.

For de danske fans er lodtrækningen fantastisk. DBU, landsholdet og tilskuerne undgik yderdestinationerne og kan bare rejse til Moskva og flyve ud derfra. Til Sarank og Samara er der ikke længere end et par timers flyvetur som fra København til München. Det er overkommeligt og der vil helt givet blive et større run på billetterne nu. En fagmand har regnet rejseudgifterne ud til 40.000 kroner for menigmand, hvis Danmark går hele vejen til finalen. Det bør efterprøves.

Danmark undgår Ekatarinenburg og Sotji og klimaet er nogenlunde ens i de tre spillebyer, så man undgå køligere temperaturer og den voldsomme hede i Sotji mod syd.

Danmark kan ikke forlange det bedre, mens vore puljekammerater Polen må tygge en ekstra gang på modstandere som Senegal, Colombia og Japan. Der er ingen af de tre nationer, der bare lader sig køre henover.

Brasilien bør kunne afvise Schweiz og Serbien, mens tyskerne sikkert vil bøvle med at slå Mexico og måske endda Sverige, der kommer med masser af selvtillid, men ikke reelt bør have evner nok til at klare de tyske verdensmestre. Sverige skal gå efter at eliminere Mexico.

Det er Hareides mænd fri for at spekulere på.

Danmark på drømmetur til Moskva

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce