Danmark bør skamme sig

Katrine Veje og det danske kvindelandshold er sluppet umådeligt billigt fra at udeblive fra en VM-kvalifikationskamp i Sverige. AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCU

Danmark bør skamme sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KOMMENTAR:

Danmark bør dybest set skamme sig. Uefa har afvist det svenske fodboldforbunds anke over, at det danske kvindelandshold nøjes med at få en bøde og et skrivebordsnederlag på 3-0 for at udeblive fra en VM-kvalifikationskamp den 20.oktober sidste år i Sverige.

Dommen danner jo dybest set præcedens for, at man kan udeblive fra en kamp, hvor et nederlag i forvejen var et stor mulighed trods det danske EM-sølv sidste år. Danmark udeblev på grund af stridighederne mellem DBU og Spillerforeningen og kunne pludselig ikke stille et hold, selv om mange mange tusinder af piger spiller fodbold i hele det ganske danske land.

Sverige accepterer dommen og vil ikke være uvenner med Danmark, men det svenske fodboldforbund konstaterer, at beslutningen om, hvordan man egentlig bør tackle den slags er skudt mere end til hjørnespark.

Det er beskæmmende, at samtidig med at kvinderne slås som bæster for ligestilling indenfor fodboldspillet, så følger sanktionerne ikke med. Hvis kvindefodbold var lige så vigtigt som mandefodbold, så ville Danmark aldrig være sluppet med så slap en sanktion.

Man kunne forestille sig, at Christian Eriksen og Co. var blevet væk fra en VM-kvalifikationskamp sidste efterår af hvilken som helst grund og måske var gået videre alligevel trods et 3-0-skrivebordsnederlag. Nej vel. Det ville aldrig forekomme. Tværtimod. Danmark ville blive verfet ud af turneringen med fuld musik og ville formentlig have modtaget yderligere karantæne, så landsholdet ikke kunne deltage i kommende kvalifikationsturneringer eller slutrunder.

Det ville være bundærgerligt, hvis det dansk kvindefodbold-boost var blevet bremset med en ellers retfærdig dom fra Uefa, men det er dybest sådan, at det burde have været.

Det andet er jo omvendt forskelsbehandling og nu vil der givet være nationer, der har noteret sig, at man tilsyneladende godt kan blive væk uden, at det får de helt vilde konsekvenser. Det er beskæmmende og dybest set skamfuldt, at Danmark slap så nådigt fra kulminationen på en i forvejen pinlig forestilling mellem DBU og spillerne.

Danmark bør skamme sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce