En række klubber sorterede med afbud sig selv fra i midtugens første runde i den fynske afdeling af pokalturneringen. Største drama var i Turup, hvor BK Vestfyn slog FC Sydfyn 5-4.

Fodbold: En række yderligere fynske fodboldklubber udelukkede sig selv fra at kunne komme i pokalfinalen næste år, da 1. runde i den fynske pokalturnering blev færdigspillet onsdag aften.

En kombination af den lange vinter, den hårde belastning med mange kampe i foråret og manglende spillermateriale, udløste afbuddene - som kom fra klubber som Birkende, Drigstrup, Ejby og Herrested-Ørbæk, og samtidig blev en håndfuld kampe udsat på grund af uegnede baneforhold.

Anden runde i den fynske pokalturnering spilles tirsdag den 1. og onsdag den 2. maj.Der er i alt fire runder i den fynske turnering. Den sidste spilles midt i juni. I efteråret styres turneringen af DBU, og her kommer Superliga-klubberne ind og kan møde de respektive tilbageblevne seriehold fra unionerne.

Første pokalfinale blev spillet i 1955 og blev vundet af AGF med 4-0 over Aalborg Chang.

OB har vundet pokaltitlen i 1983, 1991, 1993, 2002 og 2007.

B1909 vandt i 1962, 1971 og B1913 i 1963.

Odense KFUM tabte pokalfinalen i 1964 med 1-2 til Esbjerg.

Der var dog en lang række kampe, som blev gennemført. Nogle med gevaldige sejre til favoritten, andre med voldsom spænding til sidste fløjt i deN klare forårsluft.

Posten fra Odense bankede i det sydfynske Stenstrup, og studenterklubben DSIO havde åndeligt overskud nok til at baske midtfynske Søllinge Sport og Fritid på banen ved Søllinge Skole med hele 10-2.

Nordfynske Hårslev, der i de senere år har markeret sig flot på det fynske fodboldlandkort i Serie 1, sejrede sikkert 5-0 ude over Bøgebjerg IF, der er en sammenslutning af de sydfynske foreninger med de klingende navne Vester Åby Ungdoms & Idrætsforening, Åstrup Skytte Gymnastik & Idrætsforening og Pejrup Gymnastikforening, hvor strækøvelserne for egnens bedste karle åbenbart ikke har været skrappe nok til at give spillerne de rette konditioner mod Hårslev.

Kioskbasker i Turup

Den tidligere divisionsklub Svendborg fB, der efter konkursen i FC Svendborg, er startet forfra i Serie 1 som moderklub, trillede op til midtfynske Gislev og vandt 7-2.

Odenseanske Bolbro G & IF sejrede 3-0 på Brenderup Stadion over BIF/FHIF, der dækker over de bedste backs og spydspidser fra Brenderup, Fjelsted og Harndrup.

Det sydfynske eliteprojekt SFF 2015 vandt 2-0 over Bogense fra Serie 1, mens BK Vestfyn knægtede FC Sydfyn med de inciterende cifre 5-4. den kamp blev spillet på Turup Stadion.

Tåsinge sejrede 5-1 ude over Egebjerg på Ulbølle Stadion, mens Holluf-Pile Tornbjerg IF vandt hele 8-0 i Skovby, der er lillebror til Bogense.

Kertemindes udekamp mod Højby blev spillet på Marienlystcentrets kunstgræsbane, og Kerteminde sejrede 4-0.

Der var vidt forskellig publikumsinteresse til denne første runde.

Da Korinth spillede tirsdag aften hjemme mod FC Broby og tabte 0-7 på stadion bag den gamle kro, kunne Sport Fyns udsendte fotograf tælle sig frem til, at der var 15 tilskuere, og dertil to hunde - en skottehund og en rottweiler. Samt dem, som passede pølsevognen.

Klubberne B1909, B1913, Tarup/Paarup fra DS, Otterup, OKS, Årslev, Marstal/Rise, SSV Højfyn, Nr. Aaby, Morud, Krarup/Espe, KRFK, Flemløse/Haarby, Assens og Aarup fra Fynsserien - og af ukendte grunde de to vidt forskellige serieklubber Utopia og Veflinge - var oversiddere i første runde.

Men der spilles en række runder i foråret og lige efter sommerferien, før der sendes en seks-syv klubber tl den landsdækkende pokalturnering.

  • Af: