Broget pokalrunde på de fynske marker

Selv om der fightes om pokalsejren, kan man godt støtte en konkurrent, der er blevet ramt af bolden på et af de ømfindtlige steder. Her er det en blå Korinth-fighter, der under tirsdagens 0-7-nederlag til FC Broby må erkende en af fodboldsportens klassiske risikofaktorer. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Broget pokalrunde på de fynske marker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En række klubber sorterede med afbud sig selv fra i midtugens første runde i den fynske afdeling af pokalturneringen. Største drama var i Turup, hvor BK Vestfyn slog FC Sydfyn 5-4.

Fodbold: En række yderligere fynske fodboldklubber udelukkede sig selv fra at kunne komme i pokalfinalen næste år, da 1. runde i den fynske pokalturnering blev færdigspillet onsdag aften.

En kombination af den lange vinter, den hårde belastning med mange kampe i foråret og manglende spillermateriale, udløste afbuddene - som kom fra klubber som Birkende, Drigstrup, Ejby og Herrested-Ørbæk, og samtidig blev en håndfuld kampe udsat på grund af uegnede baneforhold.

Der var dog en lang række kampe, som blev gennemført. Nogle med gevaldige sejre til favoritten, andre med voldsom spænding til sidste fløjt i deN klare forårsluft.

Posten fra Odense bankede i det sydfynske Stenstrup, og studenterklubben DSIO havde åndeligt overskud nok til at baske midtfynske Søllinge Sport og Fritid på banen ved Søllinge Skole med hele 10-2.

Nordfynske Hårslev, der i de senere år har markeret sig flot på det fynske fodboldlandkort i Serie 1, sejrede sikkert 5-0 ude over Bøgebjerg IF, der er en sammenslutning af de sydfynske foreninger med de klingende navne Vester Åby Ungdoms & Idrætsforening, Åstrup Skytte Gymnastik & Idrætsforening og Pejrup Gymnastikforening, hvor strækøvelserne for egnens bedste karle åbenbart ikke har været skrappe nok til at give spillerne de rette konditioner mod Hårslev.

Fakta
Anden runde i den fynske pokalturnering spilles tirsdag den 1. og onsdag den 2. maj.Der er i alt fire runder i den fynske turnering. Den sidste spilles midt i juni. I efteråret styres turneringen af DBU, og her kommer Superliga-klubberne ind og kan møde de respektive tilbageblevne seriehold fra unionerne.

Første pokalfinale blev spillet i 1955 og blev vundet af AGF med 4-0 over Aalborg Chang.

OB har vundet pokaltitlen i 1983, 1991, 1993, 2002 og 2007.

B1909 vandt i 1962, 1971 og B1913 i 1963.

Odense KFUM tabte pokalfinalen i 1964 med 1-2 til Esbjerg.

Kioskbasker i Turup

Den tidligere divisionsklub Svendborg fB, der efter konkursen i FC Svendborg, er startet forfra i Serie 1 som moderklub, trillede op til midtfynske Gislev og vandt 7-2.

Odenseanske Bolbro G & IF sejrede 3-0 på Brenderup Stadion over BIF/FHIF, der dækker over de bedste backs og spydspidser fra Brenderup, Fjelsted og Harndrup.

Det sydfynske eliteprojekt SFF 2015 vandt 2-0 over Bogense fra Serie 1, mens BK Vestfyn knægtede FC Sydfyn med de inciterende cifre 5-4. den kamp blev spillet på Turup Stadion.

Tåsinge sejrede 5-1 ude over Egebjerg på Ulbølle Stadion, mens Holluf-Pile Tornbjerg IF vandt hele 8-0 i Skovby, der er lillebror til Bogense.

Kertemindes udekamp mod Højby blev spillet på Marienlystcentrets kunstgræsbane, og Kerteminde sejrede 4-0.

Der var vidt forskellig publikumsinteresse til denne første runde.

Da Korinth spillede tirsdag aften hjemme mod FC Broby og tabte 0-7 på stadion bag den gamle kro, kunne Sport Fyns udsendte fotograf tælle sig frem til, at der var 15 tilskuere, og dertil to hunde - en skottehund og en rottweiler. Samt dem, som passede pølsevognen.

Klubberne B1909, B1913, Tarup/Paarup fra DS, Otterup, OKS, Årslev, Marstal/Rise, SSV Højfyn, Nr. Aaby, Morud, Krarup/Espe, KRFK, Flemløse/Haarby, Assens og Aarup fra Fynsserien - og af ukendte grunde de to vidt forskellige serieklubber Utopia og Veflinge - var oversiddere i første runde.

Men der spilles en række runder i foråret og lige efter sommerferien, før der sendes en seks-syv klubber tl den landsdækkende pokalturnering.

Broget pokalrunde på de fynske marker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce