Bernabeu-helt glæder sig til ferie

Johnny Hansen var frygtet af modstanderne for luftstyrken i begge felter. Her springer OB'eren frem i et opgør mod Vejle Boldklub på Odense Stadion. Vejles målmand Peter Kjær og Henrik Raben ser forbløffet til, mens fynboen med et voldsomt badutspring er fremme ved stolpen. Arkivfoto: Fyns Pressefoto

Bernabeu-helt glæder sig til ferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere OB- og landsholdsforsvarer Johnny Hansen var i sin tid med til at vinde 2-0 ude over Real Madrid. Lørdag sluttede trænerkarrieren måske med et 0-6-nederlag i Glasbjerg, der havde besøg af Ubberud i Serie 1.

Fodbold: Det går som bekendt rundt, op og ned i livet - og ikke mindst i fodbold.

For 24 år siden var OB-forsvareren Johnny Hansen med til at sikre klubben den berømte 2-0-sejr ude over Real Madrid i det, som er blevet døbt "Miraklet i Madrid".

Nu er det måske slut med fodbold. Og afskeden blev kuriøs.

Johnny Hansen har i denne sæson været træner i Serie 1-klubben Glamsbjerg, der lå forrest, da foråret startede, men de to oprykningspladser var inden sidste kamp røget til Bogense og Allesø.

Glamsbjerg fik besøg af Ubberud, og klubben havde inviteret til en lille fest i den anledning - fordi det nye stadionur skulle indvies. Det var sponseret af fonden for Fynske Bank,

Derfor var der gratis entré og menuen var velkendt: Grillmedister, toast, kolde øl og vand - og endda "varm kaffe". En klassiker i fodboldens verden.

Ubberud skulle vinde for at overleve i rækken, og det lykkedes i den grad: Ubberud vandt 6-0!

Og det blev fejret i landsbyen i den vestlige del af Odense Kommune.

- I dag sikrede den gule ubåd sig overlevelse i serie 1. Drengene vandt 6-0 i Glamsbjerg. Glamsbjerg havde sikret sig en tredjeplads inden opgøret - men UIF havde alt at spille om. Drengene leverede en pragtkamp og sikrede sig endnu en sæson i Serie 1, hed det på de blågules facebook-side.

Op i Fynsserien rykker Svendborg, Dalums andethold - og altså Bogense og Allesø.

Træneren prøvede

men Bolbro blev sorteper i den anden ende af Serie 1-kredsen og rykker ned i Serie 2.

Træner Johnny Hansen blev ringet op over middag af Sport Fyn, der pligtskyldigt ønskede at høre, hvad det dog var for en badulje:

- Der er ikke så meget at sige til det. De fik et par hurtige mål, og de skulle jo vinde. Selve sejrens størrelse havde ingen betydning, idet Ubberud bare skulle vinde.

- Jeg kan garantere, at jeg gjorde alt for at motivere spillerne. Jeg sagde før kampen, at det var vigtigt, at vi afviklede kampen bedst muligt af hensyn til både Ubberud og ikke mindst Bolbro. Der var overhovedet ikke tale om, at vi ikke var forberedt på at gøre det bedst muligt, siger Johnny Hansen.

- Vi havde heller ikke sparet spillere. Der var en enkelt U 19-spiller, som er rykket op, som var med andetholdet i Marstal, hvor holdet med en sejr kunne rykke op, hvilket holdet gjorde.

OB og Ajax

Nu glæder Johnny Hansen siger til at holde ferie:

- Ja, i den grad. Det har været hårdt at være træner, og jeg bliver jo ikke yngre. Jeg er efterhånden blevet 51 år, og når man så har et hverdagsjob og kærlighed ved siden af, kan man godt blive træt.

- Så lige nu tyder alt på, at jeg stopper som træner. I hvert fald det næste halve år.

Og Johnny Hansen, der nåede at blive dansk mester med OB i 1989 og få kontrakt i Ajax Amsterdam og komme på landsholdet, kan altid være stolt af en speciel rekord:

- Ja, jeg er jo stadig ubesejret på Bernabeu.

Bernabeu-helt glæder sig til ferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce