To spillere har fået mere end halvandet års karantæne. DBU Fyn vil have B1909 til at udpege tapekaster. Dommmerformand er tilfreds men ønsker mere forebyggelse.

Opdateret 13:51 med kommentar fra formand for Fyns Fodbolddommer Klub, Mathias Bjørnø.

Fodbold: DBU Fyns disciplinærinstans er kommet frem til en afgørelse på den afbrudte kamp den 7. maj mellem B1909 og B67.

Hjemmeholdet B1909 taberdømmes med ciftrene 0-3 og får to bøder på 1000 og 2000 kroner ikke at leve op til arrangørforpligtelserne. Derudover er disciplinærinstansen kommet frem til lange karantæner til de af B1909-spillerne, der var mest fremtrædende i balladen.

Her er afgørelsen

Følgende er fra dbufyn.dk:Kamp nr. 238699 B 1909-B 67, S2, den 07-05-2017

Fra dommeren i ovennævnte kamp har vi modtaget meddelelse om, at han afbrød kampen efter 26 min. spil.

Dommeren skriver i sin indberetning, at han i forbindelse med tildeling af 2 advarsler til B 1909, pga. usportslig opførsel, bliver opmærksom på, at der sker noget ved B 1909s bænk. Dommeren løber ud til bænken for at få ro på, så spillet kan genoptages. Her kaster en spiller strømpetape på ham, samtidig med at han bliver mødt af voldsomme tilråb. Dommeren vælger herefter at afbryde kampen.

Da dommeren er i omklædningsrummet, banker flere på døren og siger, at de venter på ham.

B 1909s banefordeler og træner hjælper dommeren ud til hans bil. Her er flere truende overfor ham. Den ene sparker på dommerens bil.

B1909 beklager meget hændelsen.

Klubben har, ved hjælp af videoovervågning og vidner, kunne identificere spillerne Damoun Afraz og Josez Aziz, som de fremtrædende. Det var endvidere Josez Aziz, der sparkede på dommerens bil.

B 1909 har ikke været i stand til at identificere hvem, af følgende spillere der kastede strømpetape på dommeren: Mikkel Jensen, Maad Azisz og Damoun Afraz.

Kendelse

Da B 1909 er skyld i kampens afbrydelse taberdømmes de med cifrene 0-3.

B 1909 tildeles en bøde på kr. 1.000,- i h.t. turneringsreglementets § 45.1.3 pkt. 11.

B 1909 har ikke levet op til deres arrangørforpligelser, jf. turneringsreglementets § 28.1 og tildeles en bøde på kr. 2.000,- i h.t. lovenes § 20a pkt. 2.

Jozef Aziz tildeles karantæner indtil den 30.06.2019.

Damoun Afraz tildeles karantæne indtil den 31.12.2018.

Mikkel Jensen, Maad Azisz og Damoun Afraz tildeles 6 spilledages karantæne for kast med strømpetape på dommeren. Såfremt B 1909 kan oplyse navnet på den spiller, der kastede strømpetapen, vil de øvrige spillere blive løst fra karantænen.

Såfremt den skyldige er Damoun Afraz, ændres hans karantæne til den 15.05.2019.

Jozef Aziz tildeles karantæne indtil 30. juni 2019, og Damoun Afraz tildeles karantæne indtil 31. december 2018.

Mathias Bjørnø, der er formand for Fyns Fodbolddommer Klub, er tilfreds med de lange karantæner, som han håber vil få andre til at holde sig fra at lave ballade på fodboldbanen.

- At der er skruet op for de personlige karantæner kan være et værktøj, vi skal tage i brug. Hvis det virker, og vi oplever færre sager i den kommende tid, er det rigtig godt, siger han.

B1909 skal udpege tapekaster

Ud over de to lange karantæner er der også uddelt straffe for, at nogen fra B1909's bænk kastede en rulle strømpetape efter dommeren. Klubben har ikke været i stand til at udpege kasteren, og derfor har DBU Fyns disciplinærinstans valgt at give tre spillere seks karantænedage hver, med mindre kasteren bliver udpeget.

De tre spillere er Mikkel Jensen, Maad Azisz og Damoun Afraz. Hvis det viser sig, at det var sidstnævnte, der kastede taperullen, vil hans karantæne blive sat i forlængelse af den allerede uddelte. I så fald vil den vare til 15. maj 2019.

Straf er ikke nok

Mathias Bjørnø er glad for, at systemet med et uafhængigt disciplinærudvalg virker, og at der med de lange karantæner tænkes på dommerne, men der skal mere til for at komme af med problemet, mener han.

- Jeg tror ikke, det er nok. Der skal et langt større arbejde til for at komme det til livs. Selvfølgelig skal det straffes, når folk træder ved siden af, og det synes jeg, der er gjort her. Men vi skal have italesat, at vi skal have problemerne til livs, og vi skal finde værktøjer til at undgå det. Det er fint at straffe, men det vil være endnu bedre helt at undgå problemerne, siger dommerformanden.

Han og Fyns Fodbolddommer Klub vil i samarbejde med DBU Fyn fortsat arbejde for at finde forebyggende værktøjer, så antallet af afbrudte kampe kan blive sænket.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Odenseredaktionen, hvor jeg skriver om stort og småt i byen og kommunen.

Mere om emnet

Se alle
B1909 pisket til at gå nye veje

B1909 pisket til at gå nye veje