Højfyns træner Jimmi Nielsen, der har først både Krarup/Espe og Højfyn til Danmarksserien, hentes tilbage til Campusvej.

Fodbold: Før søndagens lokalopgør i mod SSV Højfyn har B1913 hentet klubbens nye cheftræner - hos netop SSV Højfyn.

Den tidligere assistenttræner Jimmi Nielsen overtager stolen i B1913 fra og med den nye sæson. Foreløbig gælder aftalen frem til sommeren 2019.

Det er tredje gang, at Jimmi Nielsen er forbi B1913. Første gang som ungdomstræner og siden som assistenttræner i sæsonen 2013/2014 som assistent for Claus Udengaard. Jimmi Nielsen har i et par omgange præsteret det, som de flese vil betegne som små mirakler. Første gang, da han i en periode stod i spidsen for midtfynske Krarup/Espe, som han førte fra serie 1 til Danmarksserien for første gang i klubbens historie, og efter opholdet stod han bag en historisk oprykning for SSV Højfyn til Danmarksserien.

B1913's sportschef Lars Munk Jensen:

- Jimmi Nielsen er en ven af huset. Jeg tror, det er de færreste, der egentlig ved, hvad Jimmi indeholder, men det gør vi. Jimmi er en enormt entusiastisk person, og i vores øjne et unikt trænertalent, som i hvert fald tog klubben med storm under det seneste ophold her i 2013/14. Det var dengang et stort tab for klubben at se ham forlade os til fordel for SSV Højfyn, men nu bød muligheden sig for at hente Jimmi hjem, og det var en mulighed, vi var nødt til at agere på. Der findes mange meninger og holdninger om Jimmi Nielsen i det fynske fodboldland, men hans resultater er der ingen, der kan pille ved. Vi er glade for at have ham tilbage og ser med stor begejstring frem mod vort fremtidige samarbejde.

Hovedpersonen selv ser også frem til det fremtidige samarbejde, og siger selv om sin tilbagevenden til Boldklubben 1913:

Jimmi Nielsen:

- Nogle gange styrer hjertet, andre gange hovedet. Denne gang er både hjertet og hovedet blevet stimuleret. B1913 kender og ønsker mig til at flytte klubben yderligere som helhed. Den tillidserklæring kunne jeg ikke takke nej til. Den udfordring og det ansvar tager jeg på mig. Jeg er konkurrencemenneske. Jeg har ambitioner og klubben har ambitioner. Det skal spillerne selvfølgelig også have, hvilket jeg tror de har, og vi skal i fællesskab flytte B1913 yderligere op i det fynske fodboldhierarki.

Den nye cheftræner i B1913 har som mål at bringe klubben op i 2. division inden for et par sæsoner.

Jimmi Nielsen afløser Hans Erik Hansen, der trådte til i slutfasen af forrige sæson, hvor han var med til at sikre oprykningen til Danmarksserien. Her midt i foråret løb B1913 ind i en krise, der udløste kun ét point i seks kampe, men siden har Hans Erik Hansen ført holdet til fire sejre ud af fem mulige.

Netop B1913 og SSV Højfyn mødes på søndag klokken 13.00 på Campsuvej. B1913 kan efter sejrsstimen 12 point foran stregen og kan definitivt sikre sig en ny billet, mens SSV Højfyn ligger lige under. Men Højfyn har stadig en fair chance for at klare frisag, og det er fortsat med Jimmi Nielsen i trænersædet.

  • Af: