B1913 får tildelt tre point

Der kæmpes hårdt for fremgang i OKS i disse måneder, her af førsteholdet i en kamp mod KRFK - både på og uden for banen. Og reserverne i Serie 2 har stadig en god chance for oprykning, trods den tabte protestsag mod B1913. Arkivfoto: FMBI Billeder

B1913 får tildelt tre point

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OKS kom uforvarende til at bruge en af efterårets førsteholdsspillere på reserveholdet, men han var reelt låst, fordi førsteholdets forårspremiere blev aflyst.

Fodbold: B1913's tredjehold, der ligger i Serie 2, har fået en uventet gave af naboen OKS.

B1913 er tildelt tre point og en sejr på formelt 3-0 efter den nylige kamp, hvor OKS kom til at begå en klassisk fejl, når det gælder anvendelsen af spilleberettigede spillere.

Den mangeårige førsteholdsspiller Mads Eskesen skulle efter en pause have kamptræning og fik det i udekampen mod B1913. Men OKS-lederstaben bag holdet havde åbenbart glemt den fælde, som ligger i overgangen fra første til anden turneringshalvdel - med den lange vinterpause.

Eskesen spillede i efteråret på OKS-førsteholdet i Fynsserien, hvor han sammen med Rune Dalsgaard har været en stærk forsvarsklippe i mange år. Men Eskesen trapper ned på grund af studier og vil primært hjælpe klubbens reservehold.

Spiller skal løses

Men en spiller kan først med fuld lovlighed rykkes ned fra første- til andetholdet, hvis førsteholdet i samme spillerunde eller forinden når at spille en kamp, og det fik OKS ikke gjort i Fynsserien på grund af en aflysning midt i de hårde vinterdage under den planlagte forårspremiere. Formentlig på grund af vinterpausen, mens klubberne midt i en løbende turneringshalvdel plejer at være opmærksom på reglen.

Der har ikke været den store tvivl om konsekvensen, fordi der er en del fortilfælde, og DBU Fyn kunne blot kigge i de indberettede holdopstillinger.

OKS har ambitioner om at få reserverne rykket op fra Serie 2 til Serie 3, fordi førsteholdet spiller med i toppen af Fynsserien, hvor der dog kun er én oprykningsbillet til Danmarksserien, og Otterup er nu lille favorit til at løbe med den plads efter weekendens resultater. Men ellers vil OKS givet i næste sæson igen spille en vital rolle i toppen af rækken, og som potentielt Danmarksseriehold er det tungt at hente reserver helt nede i Serie 2.

OKS har dog fortsat gode chancer for at rykke op fra Serie 2 trods fadæsen mod B1913.

To hold skal op fra hver af de fire Serie 2-kredse, og i den ene kreds er det Marslev, der fører med 37 point for 14 kampe foran B67 med samme antal point med for 16 kampe. OKS har på tredjepladsen nu 33 point for 15 kampe efter lørdagens 1-0 sejr over Vollsmose-klubben FUIK. Og generelt kan OKS-reserverne høste stor gavn af den markante bredde omkring førsteholdet.

B1913 ligger lige over nedrykningsstregen og havde derfor god gavn af de tre uventede point.

B1913 får tildelt tre point

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce