B1909 svarer officielt igen

B1909 - her med flagskibet Danmarksserieholdet i fejring af et mål - har først forårspremiere om tre uger, men klubben har ikke just været uden for søgelyset i vinterpausen. Foto: Lokalaviser

B1909 svarer officielt igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fodboldklubben, der har været og er i Skats søgelys, senest med kommunalt fokus på klubbens del i fodboldskolen, lægger vægt på, at man har medvirket til "gennemsigtighed", og at man i øvrigt føler sig hårdt ramt af, at en række enkeltsager tegner et negativt billede af klubben.

Fodbold: B1909 har som bekendt været en del i overskrifterne de seneste mange uger i det, som primært har handlet skattesager - hvor der har været specielt fokus på kørselsgodtgørelser.

Dels har Skat i visse tilfælde foretaget korrektioner i visse spilleres og lederes godtgørelser, og det er en udløber af en kontrolaktion, som har blev startet sidste år, og som har omhandlet skatteårene fra 2013 og frem til nu 2017. Og i ugens løb meldte kommunens børn- og unge-rådmand Susan Crawley Larsen (R), at forvaltningen nu har bedt Skat om at se på den måde, der er udbetalt løn i den kommunalt støtte fodboldskole.

B1909-formand Jan Bramsen svarede i Stiftstidende, at der hverken var noget mærkeligt eller forkert, at trænernes løn i B1909's fodboldskole var udbetalt som skattefri godtgørelser - primært for kørsel.

B1909 valgte derefter at svare på den kommunale reaktion med en officiel melding på klubbens hjemmeside B1909.dk.

- Vi har medvirket

Her er nogle uddrag af B1909's melding, så læserne selv kan vurdere sagen fra klubbens side:

"Det er ingen hemmelighed, at B1909 gennem en længere periode har måttet stå model til en mediestorm, på baggrund af enkeltsager vedrørende frivillige spillere og lederes godtgørelser. Som tidligere nævnt, er der netop tale om enkeltsager, som er et anliggende mellem Skat og den enkelte, men som dog alligevel har ført til, at vi har strammet op i vores interne procedurer og retningslinier. Vi vil kendes på ordentlighed og ærlighed - elementer, der altid har været afgørende værdier i vores forening".

"Vi har undervejs i processen, åbent og ærligt, medvirket til gennemsigtighed, ikke mindst, når offentlige instanser har bedt om indsigt. Senest bad Odense Kommunes Børn- og Ungeforvaltning om indsigt i samtlige dokumenter vedrørende vores fodboldskole, der drives i samarbejde med de to folkeskoler i Vollsmose".

Senere meldes det:

"Vi kan gennem pressen konstateret, at den kommunale undersøgelse - som forventet - frikender B1909, idet den politiske orientering indfrier kommunens forventninger til brugen af midler. Pengene er gået til den aftalte integrationsindsats, og til at sikre, at børnene lærer og trives i skolen".

Meldingen slutter således:

"Vores frivillige yder hver eneste dag en stor, værdifuld og afgørende indsats, i et område, hvor danske værdier og menneskelige ressourcer er udfordrede. Vi har taget ansvaret på os".

"Men vi må også erkende, at en forening, der bygges på frivillighed, kan have vanskeligt ved at modstå et så stort pres, som både medier og politikere møder os med. Vi har hele vejen igennem, åbent og ærligt, medvirket til en udpræget gennemsigtighed, men må også klart tilkendegive, at vi som minimum forventer at blive behandlet ordentligt af vores samarbejdspartnere. Vi håber derfor at vi fremadrettet vil blive hørt og inddraget i spørgsmål om vores forening".

Hvis man yderligere vil læse, hvordan man ser på sagerne fra B1909's side, kan kan man læse hele meldingen via dette link til hjemmesiden, hvor der også er en del øvrig omtale i forbindelse med de meget omtalte sager.

http://www.b1909.dk/om-klubben/klubnyt/b1909-efterlyser-ordentlighed/

B1909 svarer officielt igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce