Direktør Ole Bang Nielsen valgte at vente til efter kampen mod FCK med at gå hårdt ud med kritikken af, at OB måtte tage et økonomisk tab og have bøvl med at holde FCK-tilskuere væk.

ANALYSE

Fodbold: OB går til angreb på de sanktioner, der efter de optøjer, som FCK-fans forvoldte i en kamp i Brøndby den 6. august, indirekte endte med at koste OB et økonomisk tab. Og mange udfordringer med at leve op til de sanktioner, som forbød FCK-fans at gæste Ewii Park.

Det blev bestemt af Fodboldens Appelinstans, der omstødte disciplinærinstansens oprindelige dom på to FCK-hjemmekampe uden tilskuere.

OBs administrerende direktør, Ole Bang Nielsen, kalder DBU's tilskuerstraf til FC København for "fuldstændig vanvittig".

Det lægger op til et internt opgør i Divisionsforeningen og DBU, hvor man naturligvis har retten til at ændre reglerne. Det er et pudsigt aspekt, at OB's eks-direktør Thomas Christensen, der er formand for Divisionsforeningen, fortsat er fast bestanddel i inderkredsen under OB-kampene.

Men i Divisionsforeningen har man vidt forskellige interesser at forene. Og hvor der er stor økonomi på spil, hvis man nu vil ændre de regler, som har givet de uvildige jurister mulighed for at sanktionere, som de gjorde det.

Og en regelændring kræver naturligvis, at topklubberne - som FCK og Brøndby - kan blive enige med klubberne i næste lag - som OB og alle provinsklubberne.

Det kontante faktum er, at topklubberne kan tabe millionbeløb, hvis man eksempelvis skal spille en hjemmekamp uden tilskuere, mens OB - der åbenbart har mere fredelige tilskuere for tiden og i øvrigt færre - taber et pænt beløb, når straffen hindrer, at eksempelvis 1000 FCK-fans nægtes adgang. større sikkerhedsudfordringer til en helt uskyldig part - nemlig OB.

OB-direktør Ole Bang Nielsen luftede før kampen en flig af kritikken over for Sport Fyn, men lukkede mandag aften langt mere op for kritikken, idet OB ikke ønskede, at kritikken skulle fjerne fokus før kampen fra selve det sportslige,

Ole Bang Nielsen mener ganske enkelt, at straffen ikke skulle indeholde et forbud mod komme ind på Ewii Park. Allerbedst ville det være, at FCK havde fået en passende bøde, og så ville det være op til OB - med hjælpende hænder og råd fra FCK - at holde styr på fansene i Odense. Som det altid gælder, og i nyere tid har der stort set altid været styr på sikkerheden.

OB's administrerende direktør, Ole Bang Nielsen, havde op til søndagens opgør bevidst undladt at gå i dybden med sin holdning til sanktionen. Men med kampen vel overstået er den fynske direktør nu klar til at uddybe sin frustration over afgørelsen, der er blevet bestemt af Fodboldens Appelinstans, der omstødte disciplinærinstansens oprindelige dom på to FCK-hjemmekampe uden tilskuere.

- Hvis vi indledningsvist ser sagen lidt i helikopterhøjde, så er denne sanktionsmulighed, hvor man frakender et udebaneafsnit, i min bedste overbevisning uforsvarligt. Alle ved, at sikkerhed på et fodboldstadion kræver, at man holder fans adskilt. Det giver altså ingen mening, at man har en sanktionsmulighed, der sætter denne adskillelse ud af kraft, siger Ole Bang Nielsen, der pointerer, at straffen ikke gik på, at FC Københavns fansikke måtte komme på Ewii Park søndag aften.

Appelinstans holder fast

Ole Bang Nielsen mener, at byrden løftes over til den arrangerende klub, som pålægges, at der ikke må forekomme tilskueruroligheder. Den sanktions-type burde fjernes, mener OB.

Før kampen blev flere FCK-fans afvist ved indgangsportene. Der skalp dog en håndfuld ind, og de måtte så fjernes undervejs, skriver dagbladet BT, selv om de ikke var provokerende, men de nåede at tilkendegive deres sympatier , mens OB-fans hørte det.

Ole Bang Nielsen sagde før kampen til Sport Fyn, at man efter kampen ville overveje klubbens skridt. Og nu vil OB opgøre tabet efter forbuddet mod FCK-fans. Sport Fyn skønner, at det kan ligger på et sted mellem 1000.000 og 200.000 kroner i omsætning, alt efter om eksempelvis salg af øl tages med. For OB er et et relativt væsentligt beløb.

- For vores økonomi er det ikke et uvæsentligt beløb, men det er ikke noget, der river bukserne af os. Men uanset om det drejer sig om fem kroner eller 500.000 kroner, så er det urimeligt. Hvorfor skal vi have en straf for noget, andre har gjort? Hvorfor vælger man en sanktion, som notorisk vil øge usikkerheden på stadion, og som notorisk vil ende med økonomisk tab til den arrangerende klub, som intet har haft med sagen at gøre? Man kunne sagtens have valgt andre sanktioner, udtaler OB-direktøren til BT.

Ole Bang Nielsen pegede søndag aften på, at eksempelvis to FCK-hjemmekampe uden tilskuere - som var den oprindelige sanktion fra - ville koste "ikke under fem millioner kroner på bundlinjen". Men det blev så vekslet til en bøde på 300.000 kroner.

BT har foreholdt OB-direktørens kritik for formand for Fodboldens Appelinstans, landsretsdommer Henrik Bloch Andersen.

- Vi fandt, at denne sanktion var passende. Det er en straf, der tilfældigvis går ud over hjemmeholdet, men det er jo en sanktion, der står i DBUs love, så klubberne har på et eller andet tidspunkt accepteret, at det er en sanktionsmulighed, udtaler Henrik Bloch Andersen til BT.

Formanden for appeludvalget tilføjer, at han "sagtens kan forstå OB, men det havde ikke gjort nogen forskel, om det var et andet hold FCK skulle have mødt.

  • Af: