Jammerbugt bliver mødt af et revanchelystent Næsby-hold, der ikke har tabt i fire kampe men heller ikke har vundet i tre. Også Svendborg søger revanche, mens Middelfart skal bygge videre på et flot forår.

Fodbold: Ikke siden hjemmebanenederlaget mod Frem i påskedagene har Næsby-holdet forladt banen som tabere, men det er næsten lige så lang tid siden, holdet vandt en kamp.

- Vi er ubesejrede i de seneste fire kampe, så vi er godt med. Men vi mangler lige slutproduktet, og kommer det lørdag, vil vi også være ubesejrede i fem kampe, siger cheftræner Morten Rasmussen.

Hans hold skal ellers møde et af rækkens mest formstærke hold, Jammerbugt, som har vundet sine seneste tre kampe, og som slog Næsby 3-0 i de to holds første indbyrdes opgør.

- Det er et rigtig godt hold, og nøglen bliver, at vi skal kunne modstå dem centralt på banen, hvor de er stærke. I den første kamp var vi tættere på, end resultatet antyder, så vi håber på at få revanche og tre point, siger Morten Rasmussen, der vurderer at holdet skal bruge endnu syv point i kampen for overlevelse.

Han får Kasper Høst og Alexander Hermansen tilbage fra karantæner, og Anders Nielsen er med for første gang i sæsonen. Til gengæld er Martin Nielsen ude med en hjernerystelse.

Tiden er inde for Svendborg

På Sydfyn har man fået et lille selvtillidsboost, efter en række nederlag blev erstattet af et point mod Frem, som er blandt rækkens tophold. Svendborg har dog stadig seks point op til den rigtige side af stregen.

- Det ser svært ud, men vi spiller vores chance. Vi ved godt, at vi skal til at have nogle kampe, der giver tre point, hvis vi skal nå det. Vi har også en chance, hvis alle rammer niveauet, siger sportschef Anders Hjort.

Svendborg-holdet skal lørdag på udebane møde VSK Aarhus, som man tabte hele 0-4 til på hjemmebane i forårets første runde.

- VSK Aarhus kommer til at møde et bedre hold end dengang, for der viste vi os virkelig fra vores blege side. Jeg tror, vores vævre spillere på kanterne og oppe foran kan true deres store spillere, siger sportschefen.

Fordel at spille ude

Ifølge Anders Hjort kan Svendborg måske drage nytte af at kampen skal spilles på udebane, som det også var tilfældet i sidste weekend i Valby Idrætspark.

- Udebanen kan give vores unge hold en ro, som der ikke er på hjemmebanen. Det kan være en fordel, fordi der ikke er samme pres og fokus på holdet, siger han.

Statistikken taler for, at han har ret, for Svendborg har på hjemmebane i dette forår kun fået et point, mens de øvrige fem point er kommet på andre baner.

Pointet på hjemmebane er kommet fra en 2-2-kamp mod Fredensborg, og dem tager Middelfart lørdag imod. Jan Vingaards hold er godt på vej til at sikre sig rækkens 1. plads, mens gæsterne hænger i sølet sammen med Svendborg. Det bliver dog ikke nogen walkover for fynboerne.

- Vi skal præstere for at vinde. Det kan godt være, at vi har et bedre hold, men hvis vi ikke leverer, så vinder vi ikke, siger cheftræner Jan Vingaard.

Han råder over en trup fri for skader og karantæner, for som han siger:

- Sådan noget bruger vi ikke i Middelfart.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Odenseredaktionen, hvor jeg skriver om stort og småt i byen og kommunen.