Adam Ringsby-Brandt afviser, at have handlet ulovligt i sagen om SfB's multibane, da han var formand for FC Svendborg

Svendborg: "Jeg må således tage afstand fra, at jeg skulle have handlet strafbart eller erstatningspådragende".

Sådan skriver Adam Ringsby-Brandt i en mail til Fyns Amts Avis fredag aften om brugen af fondspenge øremærket SfB's nye multibane i 2. divisionsklubben FC Svendborg.

Her var Adam Ringsby-Brandt formand ind til massive økonomiske problemer viste sig i efteråret.

Problemer, som blev forsøgt lappet på ved at bruge 370.000 kroner, som Nordea-fonden og DBU udbetalte som støtte til banen, men altså i stedet indgik i driften i eliteafdelingen.

Det sagde Morten Frederiksen, som udtaler sig på vegne af en arbejdsgruppe bestående af erhvervsfolk, tidligere fredag på fynsamtsavis.dk. Gruppen forsøger at sikre drift elitefodboldklubben.

- Vi har konstateret, at de 370.000 kroner er tilgået SfB Elite (anpartsselskabet bag FC Svendborg, red.) den 12. december 2015, og at de er gået ind på driftskontoen og anvendt til andre formål end den multibane, de var øremærket til, sagde Morten Frederiksen.

Ringsby-Brandt: Michael vidste det

Det er et problem for fodboldklubben, men også for Adam Ringsby-Brandt vurderer professor Søren Friis Hansen, som mener, at den tidligere fodboldformands handlinger kan være strafbare.

Adam Ringsby-Brandt ønskede fredag formiddag ikke at kommentere sagen, da Fyns Amts Avis fangede ham på telefonen. Men fredag aften skriver han altså blandt i en mail til redaktionen, at han ikke mener, at han har handlet strafbart.

Samtidig påpeger han, at han ikke har bedt om at få pengene over i SfB Elite, og så skriver han, at formanden for SfB, Michael Jensen, "har som bestyrelsesmedlem i FC Svendborg haft kendskab til alle dispositioner og aftaler i FC Svendborg-regi."

Hvilket Michael Jensen afviste i Fyns Amts Avis' oprindelige artikel.

- Jeg vidste ikke noget om, at pengene var kommet. Jeg har ikke siddet med driften og har ikke haft adgang til bankkontoen, og det bør jeg heller ikke have. Det er ikke usædvanligt, at det er formanden (Adam Ringsby-Brandt, red.), der sidder og "drifter" selskabet, sagde Michael Jensen, der efter eget udsagn blev overrasket, da han fik kendskab til sagen.

Ikke løbet fra garanti

Adam Ringsby-Brandt afviser også, at han skulle være løbet fra et skriftligt løfte om personligt at betale de 370.000 kroner, som er brugt i eliteafdelingen, fordi en række betingelser i skrivelsen ikke er opfyldt.

Banner
  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Sminket regnskab: Ekstraordinær generalforsamling i presset fodboldklub

Sminket regnskab: Ekstraordinær generalforsamling i presset fodboldklub

FC Svendborg-skattesag kan ramme advokatfirma

FC Svendborg-skattesag kan ramme advokatfirma

Ny mystik i multibanesag

Ny mystik i multibanesag