En gruppe, som trådte til for at redde FC Svendborg i oktober, var godt klar over, at sagen om multibanen lå som en tikkende bombe. Men gruppen undlod at forholde sig til den.

Svendborg: Da en fire mand stor gruppe den 14. november meddelte, at FC Svendborg nu var reddet, var det vel vidende, at der stadig lå en bombe og tikkede.

På det tidspunkt havde daværende FC Svendborg-formand Adam Ringsby-Brandt formøblet en 370.000 kroner stor donation, som DBU og Nordea-fonden havde givet til en multibane til pigefodboldklubben Fortuna Svendborg, der hører under SfB. Hvilket altså betyder, at eliteafdelingen skylder amatørafdelingen 370.000 kroner for en bane, som endnu ikke var og stadig ikke er betalt.

Og det var redningsgruppen, der bestod af Arne Buch, Erik Mølgaard, Henrik Broksø Thulesen og Jens Bertel Rsmussen, udmærket klar over, oplyser sidstnævnte.

- Vi opdagede sagen om multibanen sent i forløbet, men sagde med det samme, at den ikke var vores bord. Vi ville ikke have noget med den at gøre, fortæller Jens Bertel Rasmussen, der ydermere oplyser, at beskeden blev givet til både SfB-formand Michael Jensen, næstformand Lars Krammager og Adam Ringsby-Brandt, der på det tidspunkt stadig var formand for FC Svendborg, om end han reelt var sat på sidelinjen.

Jens Bertel Rasmussen vil ikke forholde sig til, hvorvidt det var med god samvittighed, at redningsgruppen kundgjorde, at klubben nu var reddet - uagtet sagen om multibanen.

Ligesom han også afviser at svare på, om sponsorerne, der gik ind og spyttede penge i kassen under redningsaktionen, blev orienteret om multibanesagen.

- Vores opgave var at skaffe 1,2 millioner kroner, og det gjorde vi. Det er vi stolte af i gruppen, siger Jens Bertel Rasmussen, der ikke vil kommentere sagen yderligere.

Banner
  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
Sminket regnskab: Ekstraordinær generalforsamling i presset fodboldklub

Sminket regnskab: Ekstraordinær generalforsamling i presset fodboldklub

FC Svendborg-skattesag kan ramme advokatfirma

FC Svendborg-skattesag kan ramme advokatfirma

Ny mystik i multibanesag

Ny mystik i multibanesag