Til koncerten i Ringe Kirke vil trioen beskæftige sig med komponisten

Trioen Zenobia er veletableret fortolker og fornyer af den danske sang-, salme- og visetradition. De tre kvinder har spillet hundredvis af koncerter siden 2007. Harmonikaspilleren Mette Kathrine Jensen og pianist Charlotte Støjberg skaber et poetisk, til tider dramatisk, men altid solidt fundament, under Louise Støjbergs iørefaldende sang. Trioens koncerter er veltilrettelagte musikalske oplevelser, bundet sammen af fortællinger om værkerne, om at leve et liv i nutiden med de gamle sange og om balancen mellem nyt og bevarelse.

Søndag den 13. september kl. 19.30 besøger de Ringe Kirke

Udgivelse i 2013

Trioen udgav i 2013 pladen 'Fra Fynske Kyster - Zenobia spiller Carl Nielsen', der sætter fokus på den store komponists gaver til den danske folkekultur, og på hans far, spillemanden Niels Maler, og folkemusikkens nærvær i Carl Nielsens opvækst. Mange af de mest sungne Carl Nielsen-sange har tekster af nogle af Danmarks fineste digtere, og rummer plads til at tænke og mærke livet; fra Jeppe Aakjærs Jens Vejmand til Jakob Knudsens Tunge, Mørke Natteskyer.

Zenobia favner i sjælden grad både det umiddelbare og det eftertænksomme, og netop denne balance har gjort, at de tre kvinder har følt sig lige velkomne foran meget forskellige publikummer - fra TV-optagelser, over kro- og sangaftener, til dronningebesøg og i kirker.

I 2015 er pladen 'Fra Fynske Kyster' på ny aktuel, fordi Carl Nielsen har 150 års jubilæum. I koncerterne præsenterer trioen sine aktuelle udgaver af de sange, som så mange kan synge med på.

Musikalsk nærvær

Publikum kan glæde sig til en intens musikalsk fortælling om en trio af unge kvinder, der kommer af den danske sangs ord og toner og som nu selv væver deres liv og musik i traditionen. Trioen er forrygende til at skabe et intenst rum mellem sig selv og publikum, og de formår at gøre deres optrædener nærværende .

Koncerten arrangeres i samarbejde med Musik på Midtfyn. Entreen er 100 kroner.

  • Guldborg_Bente_(2015)_009

    Af:

    Jeg er journalist på Faaborg-Midtfyn Lokalredaktionen i Ringe. Her beskæftiger jeg mig som tovholder især med lokalstof i ugeavisen Midtfynsposten - og også med stof til lokalsiderne i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har været ansat siden 1987, altid på Midtfyn. Jeg bor i Kværndrup med min mand og holder af planter og have.