Yvonne skal være katteinspektør

Yvonne Thomsen ses her sammen med katten Kenzo af racen Hellig Birma.

Yvonne skal være katteinspektør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Yvonne Thomsen fra Faaborg er vild med katte. Og vild med sit nye job. Hun har nemlig fået ansvaret for at undervise på Danmarks første Katteskole, der starter i januar.

- Du må gerne kalde mig for en kattedame. For det er lige præcis hvad jeg er, smiler 41-årige Yvonne Thomsen med et ironisk glimt i øjet og giver sin egen kat et kælent strøg over ryggen.

Faaborggenseren er autoriseret veterinærsygeplejerske med specialviden om katte og katteadfærd. Derfor havde hun poterne i vejret, da DyrlægeRingen i Herregårdscenteret kontaktede hende for at høre, om hun var interesseret i at være med til at udvikle en Katteskole.

- Det er et drømmejob for mig, siger Yvonne og forklarer, hvordan hun allerede under sin uddannelse valgte at fokusere på katte i alle de fag og opgaver, hvor det var muligt. Hun skrev afsluttende opgave i aktivering af lejlighedskatte og fik højeste karakter for sin bedrift. Siden har hun arbejdet på forskellige dyreklinikker og bygget ovenpå sin viden med kurser i ind- og udland, arbejdet som frivillig hos Kattens Værn, skrevet for tidskrifter om katte og meget mere.

- Alligevel har jeg lært allermest af de katte, som jeg har boet sammen med gennem årene, siger Yvonne, der har haft bopæl i Faaborg siden 2002 og delt lejligheden med huskatten Tuc siden 2013 - en hittekat, der giver Yvonne en masse interessante adfærdsproblemer at analysere og arbejde med.

Katteskolen skal forbedre kattes status:

- Kattens status stiger i Danmark. Men den er langt fra på højde med hunde. Derfor er det fantastisk at opleve, at der bliver gjort et arbejde for at forbedre livskvaliteten hos katte. På Katteskolen vil jeg have fokus på katteadfærd - og hvordan du for eksempel kan træne din kat og forebygge uønsket adfærd.

- Derudover giver jeg en grundlæggende introduktion til kattens sanser, giver tips til gør-det-selv-legetøj til katte, fortæller hvordan du kan katificere dit hjem, så det stimulerer din kat bedst muligt, siger Yvonne Thomsen.

Du kan følge Katteskolen på Instagram og Facebook, hvor Yvonne blandt andet deler gode råd på video. Prøv også at tjekke Yvonnes private profil @cat_nurse på Instagram, hvor hun har over 3.000 følgere.

Yvonne skal være katteinspektør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce