X-huset skal være paraply


X-huset skal være paraply

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V. HÆSINGE: Der er stor interesse for at arrangere og deltage i lokale aktiviteter blandt indbyggerne i Sh. Lyndelse, Gl. og Ny Stenderup og Vester Hæsinge. Men at stå for regnskabet og andre administrative ting, gider kun få.

Derfor foreslår borger- og aktivitetshuset X-huset at omdanne sig selv til en borgerforening, der kan fungere som paraplyforening for alle lokale foreninger - gerne ved at foreningerne fusionerer ind i X-huset og overdrager aktiviteter og formue til X-huset.

- Ambitionen er at skabe en enkel og effektiv foreningsstruktur, siger Henrik Larsen, bestyrelsesmedlem i X-huset og en af folkene bag debatoplægget "Samarbejde og styrke - Borgerforeningen X-huset".

Styrken ved at danne en paraplyforening er ifølge Henrik Larsen, at færre skal bruge kræfter på det administrative, mens andre kan bruge krudtet på at lave nogle gode arrangementer. Og kvaliteten af tilbuddene er alfa og omega, hvis der skal holdes liv i et lokalområde.

- For de 18 til 40-årige er alternativet til at deltage i et lokalt arrangement at tage til rockkoncert i København, musical i Vejle eller til udlandet, siger Henrik Larsen, der mener, at eksempelvis de mange byfester i krise har et kvalitetsproblem.

- I dag er det ikke nok med suppe, steg og is og en flaske vin på bordet til en byfest. Der skal være spændende mad, og vinen skal have historie, siger Henrik Larsen, som også mener, at der er brug for kvalitetsløft på andre områder.

- Hvis du vil arrangere et foredrag i dag, skal det være med et stort navn. Det er ikke nok at den lokale præst kommer og viser rejsebilleder fra sin tur til Rom, siger Henrik Larsen.

Hårdt arbejde

Fidusen ved at lave en borgerforening er, at der sidder fem mand i bestyrelsen, som står for alt det praktiske som at booke foredragsholderen, mens de frivillige sørger for at afvikle selve arrangementet.

- Folk vil gerne hjælpe, men de gider ikke papirarbejdet, siger Henrik Larsen, der har gjort sig klart, at de fem i bestyrelsen kommer på hårdt arbejde.

Konsulent på halv tid

Blandt andet derfor satser X-huset ifølge debatoplægget på at finde penge til at ansætte en lokalkonsulent på halv tid.

Han eller hun skal være med til at planlægge aktiviteterne år for år, så der hele tiden er visioner i lokalsamfundet.

Den nærmest forestående vision er at få sparket gang i debatten om foreningernes fremtid i Vester Hæsinge og omegn. Derfor vil bestyrelsesmedlemmer fra X-huset i den kommende tid drage rundt til de 21 foreninger - lige fra idrætsforeningen over menighedsrådet til brugsforeningen - og redegøre for planerne i detaljer.

Dernæst forventer Henrik Larsen, at X-husets fremtid afgøres på en ekstraordinær generalforsamling onsdag 29. september.

X-huset skal være paraply

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce