I 2010 droppede Preben Wendorff planen om at etablere et bageri på den gamle banegård i Faaborg.

I stedet valgte han året efter at lægge sin udvidede brødproduktion i Svendborg til stor ærgrelse for dem, der gerne ser, at Faaborg stadig er en by, hvor der kan skabes arbejdspladser.

Det var protester fra borgere, der gjorde, at han dengang trak følehornene til sig.

- Da der stadig var tre læserbreve i aviserne hver dag efter en måned, synes jeg det var nok. Det kunne jeg hverken holde til mentalt eller økonomisk, fortæller han.

I dag er Wendorff en kæmpe forretning med 100 ansatte, to brødudsalg i Odense, et i Svendborg og et i Faaborg- og en årsomsætning tæt på de 50 millioner kroner.

Men måske er der et helt nyt Wendorff-projekt på vej til Faaborg. Den entreprenante bagermester er nemlig spændt på, hvad Faaborg-Midtfyns politikere beslutter med hensyn til slagterigrunden.

Bliver noget af Danish Crowns bygningsmasse bevaret til industriformål, står Wendorff nemlig klar med et projekt, der kræver 1000 kvadratmeter og vil skabe 5-10 arbejdspladser.

- Måske flere, men jeg er jo en forsigtig mand. Men nu må vi se, om politikerne vælger, at der skal være badeland eller en anden løsning. Men jeg er bekendt med, at andre - også nogle som gerne vil have flere kvadratmetre end mig - også er interesserede, siger han.

Hvad det præcist er, Wendorff har liggende i skuffen, vil han ikke ud med endnu.

- Men der er jo rigtig mange, der vil Faaborg det bedste, og gerne vil være med til at skabe noget. Men man skal ikke trække beslutningerne ud i uendelighed. Nogle gange er man bare nødt til at slå til, siger han.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på lokalredaktionen i Faaborg med særligt fokus på børne- og undervisningsområdet, samt hvad der rør sig i det lokale erhvervsliv.