Vurdering: Heartland må godt være stolt
Af: Mathias Gavnholt, journalist, Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis
Kommentar

Dobbelt så mange gæster som sidste år, udsolgt, historiske koncerter. Der er mange ting der ser godt ud på papiret, hvis man skal evaluere Heartland Festival, og det skal da heller ikke undre mig, hvis arrangørerne, sponsorerne og de fleste medier konkluderer, at det har været en succes.

Festivalen, der er støttet af Faaborg-Midtfyn Kommune med en underskudsgaranti på tre millioner kroner over tre år, er også i realiteten en succes ifølge denne reporter. Ikke fordi koncerterne nødvendigvis er bedre end på så mange andre festivaler, eller fordi der er mange steder, der serverer fadøl. Nej, Heartland kan noget, som ingen andre kan.

Ved Egeskov Slot er det ikke en klassisk drukfest. Her snakker og reflekterer man lige så meget, som man skråler til koncerter. De største stjerner virker, som om det er dem, der er mest ivrige efter at suge til sig til fra debatterne i talks-teltet. Eddie Vedder, der dog havde et publikum at imponere, fortæller, at han er helt betaget af stedet og idéen bag festivalen, der unikt i Danmark både fokuserer på musik, kunst, debat og gastronomi.

For en inkarneret festivalgænger som jeg selv, der ikke tager en sommer uden mindst fire festivaler, er Heartland noget helt særligt. I mine øjne, er det Fyns mest unikke, kulturelle begivenhed. Her vil nogle måske stoppe op og tænke Tinderbox, men selvom Tinderbox kan noget andet og når ud til flere mennesker, er det svært at benægte den originalitet og kreativitet, der følger med Heartland, og man skal i øvrigt også passe på med at sammenligne rødvin med fadøl.

Bor man i Faaborg-Midtfyn kan man godt tillade sig at være en anelse stolt. Området har fået et vartegn. Et vartegn, der er opstået af noget oprigtigt, og ikke er påklistret som nogle af de utallige H.C. Andersen-relaterede begivenheder i Odense.

Man kan godt tillade sig at være lidt stolt over, at man kommer fra det sted i Danmark, hvor den fremadstormende genialitet af en festival finder sted. Og man skal huske på, at selvom kommunen giver noget til Heartland, giver Heartland også noget igen. Ikke kun oplevelser for gæsterne, men idéer og tanker der kan påvirke hele verden, og tilskud til alle de foreninger, der hjælpe til med at få festivalen til at køre rundt, og ja, muligvis nogle nye beboere engang ude i fremtiden. Det må da være dejligt at have Heartland Festival i baghaven.

Mere om emnet

Se alle
Dybe lommer: Heartland Festival fortsætter trods underskud

Dybe lommer: Heartland Festival fortsætter trods underskud

Stjerneregn: Se alle vores Heartland-anmeldelser her

Stjerneregn: Se alle vores Heartland-anmeldelser her

Navne fra Heartland

Navne fra Heartland