Voldsoffer må forlade skolen


Voldsoffer må forlade skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HARME: Lise Pilegaards søn fik tæv af en klassekammerat. Skolen vil ikke bortvise voldsmanden

BROBYVÆRK:Lise Pilegaard føler, at hendes 16-årige søn, Anders, er blevet tvunget til at forlade Pontoppidanskolen i utide.

22. december blev han overfaldet af en klassekammerat. Et meget hårdt knytnæveslag på kæben gjorde det meget svært for Anders at tygge juleanden.

Selv om overfaldet fandt sted på skolens område og i skoletiden, vil skolen ikke bortvise voldsmanden.

Anders tør ikke møde ham igen, så han begyndte i mandags på teknisk skole i Odense. Voldsmanden og en pige, der var med, da han bankede Anders kan nøjes med at være væk fra 10. klasse på Pontoppidanskolen tre dage i denne uge. Så er deres straf udstået, mener skoleledelsen.

- De er blevet bortvist fra skolen i tre dage. Jeg kalder det tre dages ferie. Så kan de fortsætte, tage deres eksamen og tage med på turen til Rom til foråret, klassen har tjent penge til, siger en harmdirrende Lise Pilegaard.

De tre dages suspension er efter hendes mening et udtryk for manglende konsekvens fra skolens side.

- Det gør ikke ondt nok. Man kunne have valgt at statuere et eksempel. At sige "her går grænsen". Det kunne stoppe andre fra at gøre det samme, mener Lise Pilegaard.

Og da der er tale om elever i 10. klasse, er der ikke engang tale om, at voldsmanden er i den undervisningspligtige alder, pointerer hun.

Fair straf

Skoleleder Jørn Christensen mener derimod, at der er tale om en tilpas hård sanktion.

- Vold på skolens område kan vi naturligvis ikke acceptere, og vi gik selvfølgelig ind og så på, hvad det her handlede om, siger Jørn Christensen.

- Det, der skete, skal ses i en sammenhæng, siger skolelederen, som af hensyn til de implicerede ikke vil gå i detaljer.

Det er dog ingen hemmelighed, at Anders og voldsmanden har haft nogle heftige diskussioner på et chatroom på internettet, hvor Anders blandt andet har sagt, at voldsmanden ikke turde slå ham.

- Man skal se nuanceret på det, og ikke bare på den enkeltstående episode, siger Jørn Christensen, som også bemærker, at det har spillet ind, at der aldrig tidligere har været problemer på skolen med voldsmanden.

- Tre dages bortvisning fra skolen er en hård straf. Der er sendt brev til forældrene, og han ved, at hvis det gentager sig, så bliver han bortvist med det samme, siger Jørn Christensen.

Lise Pilegaard arbejder i disse dage på et brev til samtlige kommunalbestyrelsesmedlemmer i Broby Kommune. Hun vil vide, om politikerne mener, at skolelederen har handlet korrekt i denne sag. Ydermere vil hun fra sin plads som kontaktforælder i 7. klasse,hvor hun har en søn gående, rejse en generel debat om mistrivsel på skolen, da hun mener problemerne skyldes en lille gruppes mobning af andre elever på skolen.

Voldsoffer må forlade skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce