Vidner gjorde intet for at stoppe overgrebet, fremgik det af sagen om vold af særlig rå karakter, den såkaldte fingerklip-sag, der i går blev oprullet i retten i Svendborg
FAABORG: - Overvejede du ikke at ringe til politiet? Hvorfor stoppede du ikke volden? Gang på gang under en retssag ved retten i Svendborg i går, stillede anklger Peter Nygaard-Hansen det samme spørgsmål.

Spørgsmålet var rettet til en række vidner til et tilfælde af særdeles grov vold mod 17-årige Kim Søsborg fra Vester Aaby den 17. november sidste år. Ingen af vidnerne kunne svare på, hvorfor de ikke havde hjulpet offeret. Samtidigt var der påfaldende mange vidner, som ikke kunne huske, hvad der var sket, eller ikke havde set det.

Efterhånden lykkedes det dog at få sammenstykket et billede af, hvordan Kim Søsborg i fem til 10 minutter blev sparket af en af de tiltalte og slået i hovedet med en flaske af en anden.

Voldsepisoden fandt sted på Assensvej i Faaborg efter en fest. Ud over de fire tiltalte blev der afhørt seks vidner i sagen. Ingen af dem kunne forklare, hvordan Kims fingerspids på tredie finger på venstre hånd var blevet kappet af.

Politiet har ikke fundet knive eller sakse, men det fremgår af en lægeattest, at fingerspidsen godt kan være røget af på grund af spark og slag med en flaske.

Måtte selv slå alarm

Offeret, Kim Søsborg, forklarede til retten, at han på et tidspunkt under volden blev bevidstløs. Da han kom til sig selv igen, havde han fået det meget værre, og det yderste led af langfingeren på venstre hånd var gået af og hang i en hudflap.

- Jeg får et chok og siger noget om fingeren. Der er en, der svarer, "så kan du lade være med at være så langfingret", fortalte han til retten.

Derefter ringede Kim Søsborg selv efter politi og ambulance. Det var der ingen andre, der havde gjort.

Ræd for voldsmændene

Ingen af vidnerne vidste, hvorfor de ikke havde tilkaldt hjælp, pånær et enkelt vidne, der sagde lige ud, at hun var bange for en af voldsmændene. Hun havde hørt offeret sige "undskyld, undskyld" og "av av", mange gange. Tilsidst lå han stille, og hun gik væk lidt, fordi hun frygtede, at han var død.

Da hun kom tilbage efter ca. et minut, sad Kim Søsborg op. Der var blod overalt. Først da gik hun - som den eneste - hen og spurgte, om hun skulle tilkalde hjælp. Men det gjorde offeret selv. Faren til den dreng, der holdt festen på Assensvej, forklarede i retten, at han havde fulgte optrinet på afstand fra et vindue sammen med sin hustru. De havde hørt råb, men havde ikke kunnet se græsplænen, hvor Kim fik bank. Hverken de to voksne vidner, eller nogen af de andre tilstedeværende havde fundet anledning til at tilkalde politiet.
  • fyens.dk