Vognmand får 20 dages ubetinget fængsel for ny spirituskørsel. Det samme er tilfældet for en 29-årig mand.

Faaborg-Midtfyn: Tredje gang er ikke altid lykkens gang. Det er det slet ikke, når der er tale om tredje gang, at man bliver taget for spirituskørsel.

Så er der nemlig på ingen måde tale om formildende omstændigheder, og det har en 71-årige nu fundet ud af. I juni sidste år blev manden standset med en promille på mindst 0,8, og forleden måtte han stå til regnskab i Retten i Svendborg.

Her lagde dommeren vægt på, at spirituskørslen var den tredje af slagsen og sket mindre end et år efter, at manden, der i øvrigt ernærer sig som vognmand, fik kørekortet igen efter en ubetinget frakendelse for netop spirituskørsel.

Foruden fængselsstraffen blev kørekortet frakendt i fem år.

Samme straf - både 20 dages ubetinget fængsel og fem års frakendelse af kørekort - fik en 29-årig mand, som ligeledes har været i retten og er dømt for spirituskørsel.

Han blev standset med en promille på mindst 0,66 på Kirstinebjergvej i Årslev i maj sidste år, og da det for ham også var tredje gang, så må han også i fængsel.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.