Vildmarksridt for vovehalse


Vildmarksridt for vovehalse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 22. januar kan man i X-huset i Vester Hæsinge høre om et vildmarksridt for vovehalse, nemlig en 13 dages hesteekspedition i B.C. Canada.

Det er Bettina og Bjarne Kallehauge fra Vester Hæsinge, der har været på den tur og fortæller om den.

Hvis rivende floder, gletsjere, snedækkede bjerge og bjørne lyder fristende, så kan en overlevelsestur i vildmarken anbefales. Alt, hvad det kræver, er gå-på-mod, eventyrlyst, en god fysik og lyst til tæt samvær med dyr. Fra de smukke Tuchodi Lakes over det frygtindgydende Misery Pass, gennem Rocky Mountain divide og til den smukke Mayfield Lake med 2 guider, 5 deltagere og 19 heste. Muskwa-Kechica, er på størrelse med Schweiz og hjemsted for grizzlyer, sortbjørne, ulve og elge.

Området har ligget uberørt hen i mange år, at området er uberørt er især Wayne Sawchuks fortjeneste. Denne pelsjæger og vildmarksguide har de sidste 30 år kæmpet for at beskytte området mod olieboringer, minedrift og skovhugst. Projektet er lykkedes, men Muskwa-Kechica er under fortsat pres, så Waynes indsats er langt fra ovre. Tre måneder om året leder han sine ekspeditionsdeltagere på den farefulde færd gennem floder og over stejle bjergpas. Ekspeditionen er opdelt i fire etaper på hver to uger, og man vælger selv etapen. Bettina og Bjarne valgte 3. etape, uden nogen form for sikkerhedsnet.

Alle er velkommen til et spændende foredrag, der varer fra 16-18. Gratis entré, men drikkevarer kan købes.

Vildmarksridt for vovehalse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce