Vilde protester fra klemte forældre


Vilde protester fra klemte forældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnehavebestyrelser fra hele kommunen raser over, at politikerne pønser på at barbere i børnehavernes åbningstid

FAABORG-MIDTFYN: 30 sider fyldt med beklagelser, brok og skældud fra kommunens børnefamilier.

Det er, hvad politikerne i Faaborg-Midtfyn må forholde sig til forud for kommunalbestyrelsesmødet på tirsdag. Her skal politikerne beslutte, om der skal høvles 1 time og 45 minutter af den ugentlige åbningstid i kommunens børnehaver.

De 30 sider er børnehavernes svar på politikernes plan, og ord som "beklageligt" og "uacceptabelt" kan findes på mange af høringssvarene.

Først og fremmest argumenterer talrige børnehavebestyrelser for, at kortere åbningstid gør, at nogle forældre simpelthen ikke kan få hverdagen til at hænge sammen. Især vil det gå det ud over familier, hvor forældrene ikke arbejder lokalt samt enlige mødre og fædre.

Familier vil flytte

I et par af høringssvarene peger børnehavebestyrelserne på, at kommunens højt profilerede udviklingsplan - Toscana-projektet - bør sættes i stå, så længe sparetiderne rammer børnehaverne.

- Drop for en tid Toscana- projektet og lad os få daginstitutioner, der opfylder småbørnsforældrenes behov, skriver bestyrelsesformand Rikke Nyboe fra Guldhøj Børnehave i Ringe til politikerne.

En lignende pointe har bestyrelsen på Trollegården i Korinth. I høringssvaret står der:

"Gode vilkår for børn og unge står centralt i kommunens vision", og "tilflytningen af unge, veluddannede børnefamilier er måden at sikre velstanden i hele området". Med en reduktion i åbningstiden sker der lige det modsatte. Unge familier fraflytter kommunen - også Korinth, lyder advarslen fra Trollegården, der også forudser bedre tider for de private børnehaver på bekostning af de kommunale.

I høringssvaret fra børnehaven Bøgehaven i Årslev konstateres det, at der - hvis politikerne vedtager at skære i åbningstiden - vil være skåret to timer og tre kvarter af den ugentlige åbningstid siden kommunesammenlægningen den 1. januar 2007.

Flere børnehavebestyrelser proklamerer da også, at det vil strømme ind med ansøgninger til kommunen til en særlig nødpulje af penge, der skal gå til at udvide åbningstiden på de institutioner, hvor forældrenes hverdag absolut ikke kan hænge samme med en kortere åbningstid.

I Toftegårdens Børnehave forudser bestyrelsen således, at mindst 60 børn vil søge om hjælp fra denne særlige pulje.

De mange høringssvar fra børnehaverne rummer altså ikke megen opbakning til spareplanen. Formand Tina Krogh fra Nr. Lyndelse Børnehave konstaterer dog, at det er bedre at skære i åbningstiden end at proppe flere børn per voksen ind i institutionen, når nu sparekniven skal svinges.

Vilde protester fra klemte forældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce