Valdemarslauget i Faaborg søger flere frivillige

Faaborg: Har du lyst til at dykke ned i middelalderen og blive en del af Øhavsmuseet Faaborgs frivillige i Valdermarslauget? Sådan spørger Øhavsmuseet, som søger frivillige, der vil være med til at lave formidlingsaktiviteter med udgangspunkt i Valdemars Sejrs jagt og bortførelse fra Lyø i maj 1223.

Den står på informationsmøde mandag 9.oktober kl. 19-21 i Den Gamle Gaard, Faaborg.

Her kan man møde de frivillige, se de håndværk, de arbejder med, og få en snak om de ting, Valdemarslauget laver.

Der er kaffe og te og smagsprøver på middelaldermad, siger museumsinspektør Tissel Lund-Jacobsen i en pressemeddelelse.

- Vores middelalderformidling henvender sig især til børn og unge, men deres forældre og bedsteforældre skulle også gerne lære noget. Vores formidling består af forskellige aktiviteter, som vores gæster kan prøve, tilføjer hun.

Igennem de seneste tre år har Valdemarslauget stået for at lave middelalderaktiviteter i sommerferien, efterårsferien og nogle lørdage i løbet af året. Både børn og voksne kan prøve vores middelaldertøj og således mærke middelalderen på deres egen krop.

- Vi laver mad og bager fladbrød, så vores gæster kan smage på middelalderen. Vi har en buebane, hvor man kan få lov til at lege, at man er kongens jæger. Vi fortæller historien om Valdemar Sejr og hvordan Faaborg og Lyø var centrum for helt centrale begivenheder i Danmarkshistorien, nævner Tissel Lund-Jacobsen i pressemeddelelsen. /EXP