Vikar stopper to måneder før tid

Liza Overgaard slutter sit vikariat som sognepræst i Herringe og Gestelev et par måneder før egentlig aftalt og hilser af med menighederne på søndag.
Foto: Hans Sturesson.

Vikar stopper to måneder før tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Menighederne i Herringe og Gestelev tager allerede på søndag afsked med Liza Overgaard, der har vikarieret for sognepræst Kamille Nygaard siden 5. april og skulle være blevet til 2. juledag

HERRINGE: På søndag tager menighederne i Herringe og Gestelev i fællesskab afsked med Liza Overgaard, der har vikarieret for sognepræst Kamille Nygaard, mens hun har haft barselsorlov siden foråret.

Vikariatet skulle egentlig have varet til 2. juledag, men Liza Overgaard stopper et par måneder før tid, fordi nogle ting er faldet i hak med hensyn til hendes egen fremtid, fortæller hun.

Hvad det er, der er »faldet i hak«, og hvad hun i det hele taget skal herefter, vil hun ikke oplyse. Ej heller om hun skal være præst et andet sted.

- Det tilhører mit privatliv, afviser hun venligt, men bestemt ethvert forsøg på at lokke de umiddelbare fremtidsplaner ud af hende.

- Jeg forstår godt, at du spørger, men som vikar udfylder jeg bare et job, jeg er sat til. Derfor var jeg også åben, da jeg kom. Men nu er min person flintrende ligegyldig i den forbindelse. Det har bare været mig magtpåliggende at overlade det hele i gode hænder. Og det er jeg sikker på, at jeg gør, for Rasmus Balslev, der tidligere har været sognepræst her, har lovet at passe embedet, indtil Kamille kommer tilbage.

Fængselsvikariat står åbent

Det har været lidt af et puslespil at få det alt sammen til at gå op, fortæller Liza Overgaard. Provsten mangler endnu at finde en, der kan afløse i Statsfængslet i Ringe, oplyser hun.

Selv skal hun holde sin sidste gudstjeneste i fængslet søndag den 28. oktober og slutter af med at spise frokost sammen med de indsatte, oplyser hun.

Hun har kun positivt at sige om sin tid på Midtfyn.

- Jeg har været meget glad for at være her. Rigtig, rigtig glad! Det er to gode menigheder og to gode menighedsråd at samarbejde med. Vi har haft det både hyggeligt og godt, synes jeg, og det har været meget lærerigt, forsikrer Liza Overgaard, der trods sine 48 år var nyordineret, da hun blev indsat af provst Inge Dalsgaard Jensen, Sdr. Nærå, den 5. april.

Fra barsel til juleprædiken

Kamille Nygaard vender tilbage til prædikestolene i Herringe og Gestelev juleaften.

Tredje søndag i advent varetager Erik Strid, Svendborg - også tidligere sognepræst i de to sogne - gudstjenesterne i begge kirker, hvor der samtidig er luciaoptog. Om formiddagen ved elever fra Nordskovens Friskolen i Gestelev Kirke og om eftermiddagen i Herringe, hvor det traditionen tro er elever fra Rudme Friskole, der går i procession i kirken med lys i hår og hænder.

Men på søndag gælder det afskeden med Liza Overgaard. For begge menigheders vedkommende ved en højtidelighed i konfirmandstuen i Herringe efter formiddagsgudstjenesten.

Vikar stopper to måneder før tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce