Line Klivager holder modet højt i røgericafeen, nysgerrige opfordres til at holde sig væk

Faaborg: Den høje vandstand blev et gedigent tilløbsstykke på havnen i Faaborg, hvor Line Klivager og en stab af hjælpere holdt modet højt og vandet ude i røgericafeen. Hundredvis af mennesker trodsede kulde, blæst og en lille smule sne, for selv at opleve oversvømmelsen, der ifølge prognoser kan komme helt op på 170 centimeter over daglig vande. Ved 20.30-tiden var vandet steget omkring 130 centimeter. Nogle af de mange mennesker kunne med ængstelse se mod deres fortøjede både, de fleste var dog bare kommet for at kigge.

Kl. 20.30 opfordrede Faaborg-Midtfyn Kommune folk til at holde sig væk fra havneområdet, og politibetjente var sendt ud for at sikre, at folk ikke kom ud i farlige situtioner eller gik i vejen for et stort opbud af sikringsfolk.

Faaborg er genstand for en større hjælpeaktion. Blandt andet har Skive Kaserne udkommanderet 70 soldater, som sammen med en større stab fra Beredskabsstyrelsen Fyn er sat til at dømme op for de ventede vandmasser. Det er blandt andet sket ved at pumpe vand op i byen. Det kan virke lidt paradoksalt, men vandet er pumpet op i en vanddæmning, en 50 meter lang, plastikpølse, der er strakt ud over Østerbrograde, for at hindre vandet i at trænge op fra Færgevej og løbe videre over mod Sundet. Soldaterne og Beredskabsstyrelsens folk har også hjulpet med at sikre Faaborg Museum mod indtrængen af vand.

Kommunen oplyser, at der er etableret vejspærringer i Havnegade, på Banegårdspladsen og på Dyreborgvej. Flere kan komme til.

Politiet minder om, at det kan være livsfarligt at færdes i oversvømmede områder på grund af manglende dæksler eller andet, der ikke kan ses på grund af vandet. Det gælder i særdeleshed i oversvømmede havneområder.

På røgericafeen har Line Klivager barrikaderet sig bag sække fyld med tonsvis af sand beklædt med plastik i sine bestræbelser på at holde vandet ude af den lavtliggende bygning. Du kan se, hvordan hun oplever situationen i videoen her.

  • JO -

    Af:

    Områderedaktør for Faaborg-Midtfyn med base i Faaborg. Har arbejdet med journalistik siden midten af 80'erne. Kom til Faaborg i 2006.

Mere om emnet

Se alle
Sommerhusregel: Minister vil lempe udlændinges adgang til at købe sommerhuse

Sommerhusregel: Minister vil lempe udlændinges adgang til at købe sommerhuse

32
Sommerhuse på udenlandske hænder: Kan koste Danmark milliarder

Sommerhuse på udenlandske hænder: Kan koste Danmark milliarder

Stormrådet: Ja, det var en stormflod

Stormrådet: Ja, det var en stormflod