Det er aktionærernes folkefest med mad, musik og gourmetøl i stride strømme, når Midtfyns Bryghus holder årsfest i Midtfyns Fritidscenter. Og bryggeriejer Eddie Szweda er som altid den, der er allermest i hopla.

Ringe: Grillstegt gris. Fri bar. Live-musik.

Så er vejen ligesom banet for en fed fest.

Det er det også, når Midtfyns Bryghus lørdag aften holder årsfest i Midtfyns Fritidscenter. Cirka 400 fester med, hvoraf langt de fleste er aktionærer, som kan slippe med en pris på 100 kroner. Så er der fri adgang til alle herlighederne. Andre gæster må betale 395 kroner.

Men når det er øl fra Midtfyn Bryghus, der strømmer ud af den fri bar, er billetprisen hurtigt tjent ind. Som en flok yngre feststemte mænd ved et af bordene sagde først på aftenen:

- Jo mere vi drikker, jo billigere bliver det.

Bryggeriejer Eddie Szweda brillerede som storcharmør og showmaster, da han varmede gæsterne op, mens grisen fra slagteren i Vester Hæsinge stegte lystigt ude på grillen. Ved 18-tiden var maden klar, og i begge ender af hallen havde frivillige fra Ringe Svømmeklub travlt med at betjene hanerne med alle de skummende fadøl fra Midtfyns Bryghus, mens bandet Kirkegaards Kapel lagde ud med temaet fra Olsen Banden.

- Skide godt, Eddie!

Men årsfesten i Midtfyns Bryghus er en af de ting i livet, der er svær at beskrive. Den skal opleves.

Derfor kan det anbefales at se den lille video fra festen her på fyens.dk

  • fyens.dk