Vi parterer din hund: 39-årig bukkede under for trusler og forærede sin bil væk

Kvinde fra Faaborg dømt for grov afpresning af en kammerat. Arkivfoto: Michael Bager

Vi parterer din hund: 39-årig bukkede under for trusler og forærede sin bil væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trusler om vold mod hans mor, og om at hans hund ville blive parteret, fik 39-årig til at bryde sammen - han forærede sin bil væk.

Haastrup: En 29-årig kvinde fra Faaborg fik tirsdag en dom på 40 dages betinget fængsel for at have været med til at presse en 39-årig mand fra Assens til at skrive under på en købskontrakt, der betød, at han i praksis forærede hende sin bil. Kvinden blev dermed dømt for afpresning ligesom hendes kæreste, der i øjeblikket sidder i fængsel blandt andet på grund af samme sag.

Afpresningen foregik 19. juni 2017 i en ejendom på Bygaden i Haastrup, hvor kvinden på det tidspunkt boede med sin nu fængslede samlever.

I retten forklarede den 39-årige, at han mødte op på adressen for at hente sin bil - en ældre VW Caddy - som kvinden havde lånt i fem-seks dage.

- Hun var min ven og måtte gerne låne min bil engang imellem, men nu ville jer gerne have den tilbage, forklarede han.

Men der ventede ham en slem overraskelse, da han indfandt sig på parrets bopæl.

Efter fem minutter begyndte kvindens samlever nemlig at argumentere for, at den 39-årige stod i gæld til kvinden, og samleveren begyndte tillige at optræde truende.

- Jeg skyldte hende overhovedet ikke noget, men han sagde, at hvis jeg ikke skrev under på en aftale, så ville han partere min hund og gøre min mor og min nevø ondt, forklarede den 39-årige.

Det var trusler, der virkede. Efter et par timer skrev han under på en hjemmelavet købsaftale, der betød, at han i praksis kvit og frit sagde farvel til sin VW Caddy.

- Jeg ville skrive under på hvad som helst på det tidspunkt, forklarede han i retten.

En helt anden forklaring

Men man kan roligt sige, at der var en afgrund til forskel på de forklaringer, som kvinden og offeret afgav i retten.

Den 29-årig kvinde forklarede nemlig, at der ingen trusler havde været overhovedet. Den 39-årige, der var hendes kammerat igennem flere år, var kommet forbi for at hente sin bil og for muligvis at sælge den. Kvinden forklarede, at han skyldte hende omkring 50.000 kroner, som skulle modregnes i bilhandlen, således at hun - som der stod i "købskontrakten" - kun skulle betale ham 35.000 kroner.

- Humøret var fint, og der var en god stemning, og min kæreste lovede at finde en anden bil, han kunne låne, så han kunne komme på arbejde, forklarede kvinden.

Men humøret var langtfra fint hos den 39-årige, da han efter et par timer var blevet kørt hjem af parret.

Han ringede nemlig prompte til politiet og anmeldte, at han havde været udsat for grov afpresning.

Under proceduren forsøgte kvindens forsvarer at antyde, at den 39-årige nu måske både have fået sin bil tilbage og oven i købet havde fået 35.000 kroner fra kvinden. Men den præmis ville domsmandsretten ikke acceptere.

De troede på, at den 39-åriges forklaring var den sande.

- Vi finder forklaringen troværdig og kan ikke se, hvad han skulle have ud af at lyve, lød det blandt andet fra dommeren.

Retten konkluderede, at det var den 29-åriges kæreste, der havde været den mest udfarende, men hun bidrog blandt andet ved at inddrage den 39-åriges telefon, da den på et tidspunkt ringede. Telefonen blev gemt væk i en vasketøjskurv på badeværelset.

Den 29-årige modtog dommen på 40 dages betinget fængsel samt 60 timers samfundstjeneste, som hun skal levere inden for de næste otte måneder.

Vi parterer din hund: 39-årig bukkede under for trusler og forærede sin bil væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce