Vestkaj i Faaborg lukkes i juli og august

Den mest omdiskuterede vej i Faaborg i meget lang tid: Vestkaj, der fører ud til blandt andet Faaborg Røgeri Café. Nu er det bestemt, at vejen lukkes midlertidigt i juli og august den kommende sommer. Foto: Torsten Cilleborg.

Vestkaj i Faaborg lukkes i juli og august

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter møde med interessegruppen Vores Havn skærer politikerne igennem: Vestkaj lukkes, og alternativ vej føres bag om Frølageret.

Faaborg: Trods kritik fra blandt andre Line Klivager i røgericafeen ligger det nu fast, at Vestkaj lukkes midlertidigt for kørende trafik denne sommer, som et flertal af aktørerne på havnen har ytret ønske om.

Formålet er at skabe et nyt og levende opholdssted på havnen, og forsøget vil blive evalueret til efteråret, fremgår det af en pressemeddelelse.

Efter den seneste tids debat om lukningen holdt den politiske styregruppe for udviklingen af slagterigrunden i torsdags et møde med Vores Havn og andre centrale aktører på havnen i Faaborg.

Her fremsatte et flertal et ønske om forsøgsvis at lukke Vestkaj i juli og august den kommende sommer efterfulgt af en fælles evaluering. Det lyttede politikerne til.

Borgmester Hans Stavnsager (S) siger:

- Jeg oplever, at der er rigtig stor opbakning til at omdanne Vestkaj til fodgængernes domæne i sommermånederne, og der er også mange grunde til, at det er en god idé. Vi ved, at mange gerne vil være ved vandet for at nyde en frokost, en is eller blot gå en tur. Og da Faaborg-Midtfyn Kommune sidste år overtog slagterigrunden fra Danish Crown, var Vestkaj også lukket og omdannet til en hyggelig folkefest. Derfor er jeg sikker på, at Vestkaj vil blive et værdsat opholdssted over sommeren for både faaborgensere og turister, siger Stavnsager i pressemeddelelsen.

Energi til området

Værftsejer Jan Mortensen, der er formand for Vores Havn, pointerer, at det handler om at skaffe liv på og omkring Slagterigrunden.

- Der går mange år, før Slagterigrunden er færdigudviklet, og i mellemtiden er det vigtigt med aktiviteter, som kan udvikle og give energi til området. I vores øjne er det kun positivt, at der kommer til at ske noget nyt, siger han.

Det er aftalt med aktørerne, at den midlertidige lukning i fællesskab bliver evalueret efter sommeren.

For at give et alternativ til bilister med ærinde på havnen, vil der som planlagt blive etableret en grusvej bag Frølageret som erstatning for Vestkaj i juli og august. Denne vej vil forbinde Havnegade og Munkholmen - ligesom Værftsvej fortsat vil være åben. Vestkaj vil også i særlige tilfælde kunne åbnes op for trafik.

Der bliver opsat skilte, så det tydeligt fremgår hvilke alternative veje, man kan benytte.

Faaborg-Midtfyn Kommune vil også sørge for, at der kommer yderligere parkeringspladser på havnen for at imødekomme den forventede øgede aktivitet i området.

Vestkaj i Faaborg lukkes i juli og august

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce