Midtfyn: Saudi Arabien er ikke længere det land i verden, der har kunnet præstere den længste kortege af Toyota'er. Den - måske en anelse nørdede - verdensrekord indehaves nu af Danmark.

Guinness Rekordbog har nemlig i dag fredag officielt godkendt et rekordforsøg i den særegne disciplin, som vejene på Midtfyn lagde asfalt til i begyndelsen af september.

Det oplyser Toyota Danmark i en pressemeddelelse.

Verdensrekorden i Toyota-kortege-kørsel blev sat i forbindelse med et storstilet Toyota-træf på Bramstrup Gods, og hele 426 modeller af det japanske bilmærke deltog i køreturen.

- Vi er både meget stolte og rigtig glade for at have slået verdensrekorden. Det gør det ekstra specielt, at det skete på vores særlige 50-års jubilæumsdag, siger Toyotas danske pressechef Anders Tystrup i en pressemeddelelse.

Den nye danske verdensrekord er i øvrigt så overlegen, at den hidtidige saudiarabiske rekord fra 2011 blegner totalt i sammenligning. Dengang lykkedes det kun det olierige land i Mellemøsten at samle 257 Toyota-biler til en kortege.

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.