Venstre vil spare på børnepasning


Venstre vil spare på børnepasning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KNIBE: Daginstitutioner må betale prisen for overskridelse på budgettet, mener Venstre
RYSLINGE: Partiet Venstre i Ryslinge er parat til at spare 750.000 kroner på børnepasningsområdet.

Det skal blandt andet ske ved at ændre på fordelingen mellem pædagoger og pædagogmedhjælpere i daginstitutionerne. Desuden vil der blive færre penge per barn til aktiviteter så som legetøj og udflugter med børnehaven eller vuggestuen.

Forslagene er en del af et større sparekatalog, der skal hjælpe Børne- og Kulturudvalget ud af en akut knibe, forklarer Birgit Ryberg (V).

- Det er bestemt ikke, fordi vi er glade for det her. Men faktum er, at udvalget har overskredet sit budget for i år med 1,3 millioner kroner. Jeg føler, det er mit ansvar som politiker at pege på, hvor pengene skal findes. Det nytter ikke at sige, at det må de andre klare, tilføjer hun.

"Bussemænd"

Den sidste kommentar er henvendt til det flertal i Børne- og Kulturudvalget, som ønsker, at daginstitutionerne selv skal finde besparelser for 150.000 kroner. Men dermed gør man blot bestyrelserne i de enkelte institutioner til "bussemænd", lyder kritikken fra Birgit Ryberg.

Udvalgsformand Mette Steffensen (SF) mener derimod, at Venstres spareforslag er alt for drastiske. Hun er i stedet tilhænger af, at politikerne ser tiden an.

- Selvfølgelig er vi nødt til at se på situationen med alvor. Men jeg mener ikke, at kommunens økonomi er så trængt, at vi er nødt til at handle her og nu, siger hun.

Sammen med Poul Arne Nielsen (S) og Jørgen Tyllesen (I) står hun bag et forslag om, at kommunen i stedet giver en midlertidig bevilling på en million kroner.

Duer ikke!

Forslaget fik dog en hård medfart på et økonomiudvalgsmøde tidligere i denne uge. Herfra lød beskeden: Duer ikke!

Ifølge borgmester Gunnar Landtved (V) er der ingen vej uden om. Udvalget skal finde besparelser for 1,3 millioner kroner, og det skal ske, inden forhandlingerne om næste års budget går i gang.

Færre pædagoger

Foreløbig er Venstre ene om at have præsenteret et egentligt sparekatalog. Som nævnt er det især daginstitutionerne, der må betale prisen. I dag har 8 ud af 10 ansatte en uddannelse som pædagog, mens resten er ufaglærte pædagog-medhjælpere. Fremover skal fordelingen være mere lige, så pædagoger "kun" besætter 6 ud af 10 stillinger.

Ifølge Venstres egne beregninger vil det give en besparelse på 475.000 kroner. Birgit Ryberg forsikrer dog, at der ikke bliver tale om at fyre pædagoger. I stedet skal udskiftningen ske ved naturlig afgang. Venstre er samtidig parat til at nedsætte det årlige tilskud til institutionerne med 200 kroner per barn. Det vil give en yderligere besparelse på cirka 275.000 kroner.

- Jeg er klar over, at det vil ramme institutionerne hårdt, men der er ingen vej uden om. Vi skal finde pengene, siger Birgit Ryberg.

Medlemmerne af Børne- og Kulturudvalget skal mødes igen den 11. august.

Venstre vil spare på børnepasning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce