Faaborg: FB&IF's støtteforening "Vennerne" runder inden længe et af de skarpe hjørner. Foreningen blev nemlig stiftet den 20. februar 1978 og kan således i år fejre sit 40 års jubilæum.

Foreningens hovedformål er jo at støtte idrætten under FB&IF, og det har Vennerne i årenes løb gjort på mange forskellige måder. Engang hed det "Faaborg Havnefest" og "Faaborg Festival" i samarbejde med musikforeningen VAFF. Igennem de første 10 år med Faaborg Sommerrock skaffede Vennerne desuden mange frivillige hjælpere, hvor betalingen for det blev udloddet til ungdoms-afdelingerne.

I juni 2017 stod Vennerne - igen sammen med VAFF - bag arrangementet "Bus Stop" i de gamle busgarager på Banegårdspladsen.

Siden 1984 har Vennerne desuden hvert år stået bag kåringen af "Årets Faaborgenser".

Foreningens jubilæum skal selvfølgelig markeres i forbindelse med et større arrangement i løbet af 2018, fortæller Bjarne Herhold fra bestyrelsen.

- Vi er i gang med at undersøge forskellige muligheder. Vi går efter et arrangement enten i maj eller i august, siger han.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på lokalredaktionen i Faaborg med særligt fokus på børne- og undervisningsområdet, samt hvad der rør sig i det lokale erhvervsliv.