Vennerne markerer jubilæum med en folkefest

Hardinger Band kommer og spiller de gamle Shubidua-sange til Vennernes jubilæum. PR-foto

Vennerne markerer jubilæum med en folkefest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom til koncert med Michael Hardinger Band for en flad halvtredser - sådan lyder støtteforeningen Vennernes jubilæumstilbud til faaborgenserne.

Faaborg: Der er lagt op til noget af en folkefest, når foreningen "Vennerne" fredag den 3. august fejrer sit 40 års jubilæum. Festen er henlagt til pladsen foran Forum Faaborg, og det bliver ingen ringere end Michael Hardinger, der stiller op med sit "Hardinger Band", som anno 2018 er noget af det tætteste, man kan komme på det legendariske band Shubidua. Michael Hardinger, Kim Daugaard og Jørgen Thorup fra det oprindelige Shubidua er med i bandet.

Og "Vennerne" er virkelig i gavehumør i anledning af jubilæet. Billetprisen bliver nemlig på kun 50 kroner, hvis man køber sin billet i forsalg. Billetterne - og dem er der 700 af - vil blive sat til salg fra fredag hos Shell Faaborg og hos Expert i gågaden.

Hvis man vil slippe for at lave mad denne aften, står Vennerne også klar med helstegt pattegris inden koncerten. For 100 kroner er der gris med tilbehør. 200 madbilletter vil blive solgt - og det er kun i forsalg.

Med de priser forventer Vennerne ikke at spinde guld på arrangementet, fortæller Bjarne Herhold fra Vennerne.

- Vi betragter det som en jubilæumsgave til byen og området. Det skal helst bare løbe nogenlunde rundt, siger han.

Hardinger Band stiller op med en række af de gamle Shubidua-hits, der krydres med nogle relativt nye numre, der er gravet frem i forbindelse med udgivelsen af Shubidua 19 i 2017. På glemte båndoptagelser har Michael Hardinger fundet gammelt Shubidua-guld i form af sange, som ikke kom med på pladerne i 70-80-90'erne.

Som opvarmning spiller "Cover Clowns", der er et fire-mands orkester, der disker op med et bredt repertoire af covermusik med pop/rock fra Johnny Cash til Justin Bieber.

Jubilæumskoncert
Sted: Pladsen foran Forum Faaborg.Tidspunkt: Den 3. august.

Dørene åbnes klokken 17.45.

Spisning klokken 18.00, og koncertstart er klokken 19.00.

Billetter kan købes hos Expert Faaborg og Shell Faaborg.
For 20 år siden var det havnefesten i Faaborg, der var Vennernes store satsning hvert år. Sådan så prgrammet ud i 1997.
For 20 år siden var det havnefesten i Faaborg, der var Vennernes store satsning hvert år. Sådan så prgrammet ud i 1997.

Mange penge i årenes løb

Venneforeningen blev stiftet i 1978 - og foreningen har haft en finger med i utallige arrangementer i Faaborg i årenes løb. Foreningen anslår, at der på de 40 år er skrabet små to millioner kroner sammen til FB&IF's arbejde.

I de første år i slutningen af 1970-erne blev pengene primært tjent på spillegilder, der blev afviklet på Rasmussens Hotel samt i kantinen hos byens tapetfabrik Fiona.

Siden var Vennerne aktive til større byfester såsom Faaborgfestival, og på et tidspunkt udviklede Vennerne så Faaborg Havnefest, der var en fast del af sommerkalenderen i en lang årrække.

I 1984 startede Vennerne med uddelingen af hædersprisen "Årets Faaborgenser" - 34 faaborgensere har i årenes løb modtaget prisen.

I de senere år har foreningen samarbejdet med VAFF om at arrangere den nu lukkede Faaborg Folkefestival, og sidste år var Vennerne også med, da VAFF arrangerede koncerten "BusStop" i de nedlagte busgarager ved banegården.

Men det er ikke kun frivilligt arbejde og ølsalg, der giver penge til ungdomsarbejdet. I 2005 skænkede Albanifonden nemlig foreningen penge til køb af en mobilscene, og udlejningen af den indbringer alene cirka 25.000-30.000 kroner årligt til FB&IF's ungdomsarbejde.

Selv om 40 år er en høj alder for en støtteforening, og flere i bestyrelsen har været med i rigtig mange år efterhånden, så har Vennerne absolut ingen planer om at gå på pension, fortæller Bjarne Herhold.

- Nej, vi har ingen planer om at stoppe, og så må vi se, hvilke aktiviteter vi kan lave i de kommende år, siger han.

Vennerne markerer jubilæum med en folkefest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce