Velkomstinitiativer: Ambassadører gør klar til at tage godt mod tilflyttere

- Det er en del af mentaliteten i lokalområderne, at man gerne vil tage godt imod og have flere med i fællesskabet, siger borgmester Hans Stavnsager. Foto: Michael Bager

Velkomstinitiativer: Ambassadører gør klar til at tage godt mod tilflyttere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg-Midtfyn: I morgen, lørdag den 27. januar, mødes 54 frivillige ambassadører i Faaborg-Midtfyn Kommune til en eftermiddag og aften, hvor de sammen skal udvikle nye velkomstinitiativer, der skal være med til at gøre velkomsten af nye borgere endnu bedre, oplyser Faaborg-Midtfyn Kommune i en pressemeddelelse.

Der er mange tilflyttere i Faaborg-Midtfyn Kommune, der kan fortælle om, hvordan det har ringet på døren, når de har pakket flyttekasserne ud, og en af deres nye naboer er kommet forbi for at byde velkommen. Flere af de 21 lokalområder i kommunen har nemlig en velkomstkomite bestående af velkomstambassadører, som netop byder nye velkommen.

Også kommunen gør noget ud af at byde nye borgere velkommen, ud over et velkomstbrev afholder kommunen sammen med lokalrådene halvårlige velkomstmøder i de tre egne (Forstadsbåndet, Ringe-egnen og Faaborg-egnen).

Med støtte fra Erhvervsministeriets Landdistriktspulje går kommune, frivillige ambassadører og lokalråd nu i gang med at udvikle deres velkomstaktiviteter, så endnu flere falder godt til i deres nye lokalområde.

- Jeg er imponeret over alt det, de lokale i dag allerede gør for at byde nye naboer velkommen. Det er en del af mentaliteten i lokalområderne, at man gerne vil tage godt imod og have flere med i fællesskabet, lyder det i pressemeddelelsen fra borgmester Hans Stavnsager, der glæder sig over, at så mange gerne vil være med til at gøre det endnu dejligere at bo og leve i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Indsatsen støtter op om politikernes ambition om, at der i 2030 skal være 2.000 flere borgere i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Mødet skal munde ud i:

o Konkrete input til nuværende velkomstmøder

o Idekatalog til den gode modtagelse og fastholdelse lokalt og kommunalt

Derudover vil kommunen iværksætte en analyse af flyttemønstre i hele kommunen samt hvilke lokale initiativer, der virker i forhold til at byde tilflyttere velkomne og fastholde dem.

Velkomstinitiativer: Ambassadører gør klar til at tage godt mod tilflyttere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce