Vedtægtskrise: Kommunen smækker pengekassen i for ufærdigt kæmpebyggeri

Seneste melding fra den afgående bestyrelsesformand, Claus Jørgen Lopdrup, er, at ombygningen kan indvies i løbet af en måneds tid. Foto: Torsten Cilleborg

Vedtægtskrise: Kommunen smækker pengekassen i for ufærdigt kæmpebyggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I værste fald skal Forum Faaborg betale støtte på 11,7 mio kr. tilbage. Så galt går det næppe. Advokat skriver nu på nye vedtægter

Faaborg: Kommunen er blevet tvunget til at smække pengekassen i overfor det stadig ufærdige Forum Faaborg, der skulle have værdig ombygget færdig for længe siden, for der er rod med vedtægterne, og før den sag er bragt i orden, kan der ikke udbetales flere penge fra kommunen. Får Forum Faaborg - mod forventet - ikke styr på sine vedtægter, risikerer bestyrelsen at stå med ansvaret for at få en millionstøtte betalt tilbage til det offentlige.

Den små 30 millioner kr. dyre udvidelse af Forum Faaborg er løbet ind i den ene forsinkelse efter den anden. Da første spadestik blev taget i december 2016, var det planen, at centret skulle indvies inden udgangen af 2017, men hos de enkelte entreprenører har det været stor forvirring om, hvad de egentlig skulle lave, og færdiggørelsen er blevet udskudt og udskudt. Nu betyder betyder juridiske spidsfindigheder, at kommunen stopper udbetaling af anlægsstilskud til Forum Faaborg - til der ligget et sæt vedtægter godkendt af Erhvervsstyrelsen.

Det er ret kompliceret at finde de rigtige ord. Det har kommunen hele tiden været fuldt informeret om, kommunen har endda været inde over som partner og rådgiver, så men jeg tror langsommeligheden i processen kommer bag på både kommunen og os.
Claus Jørgen Lopdrup, afgående formand for Forum Faaborg

Styrelse vil ikke godkende vedtægter

Det store problem er, at Erhvervsstyrelsen har afvist at godkende de vedtægter, bestyrelsen fra sendt ind, og i yderste konsekvens i kan det - ifølge kommunens jurister - betyde, at de 11,7 mio. kr., Forum Faaborg har fået fra kommunen skal betales tilbage. Så galt er der dog ikke noget, der tyder på, at det kommer til at gå. Ifølge såvel borgmester Hans Stavnsager (S) som den afgående formand for Forum Faaborg, Claus Jørgen Lopdrup, så er det blot et spørgsmål om papirarbejde.

- Det handler om, at vi både moderniserer selve Forum Faaborg og vedtægterne for den fond, der ejer og driver Forum Faaborg. Vi skal have skrevet ind i vedtægterne, at en del af centret drives som forretning. Det er ret kompliceret at finde de rigtige ord. Det har kommunen hele tiden været fuldt informeret om, kommunen har endda været inde over som partner og rådgiver, så men jeg tror langsommeligheden i processen kommer bag på både kommunen og os, siger Claus Jørgen Lopdrup.

Formand kendte ikke til lukket kasse

Han er noget overrasket over, at kommunen nu må smække låget på pengekassen.

- Det er nyt for mig, det er dig, der fortæller mig det, siger han til avisen.

Det får næppe den store praktiske betydning, for kommunen har allerede udbetalt hele det beløb, politikerne satte af til projektet, og ifølge Claus Jørgen Lopdrup, står der ingen håndværkere og vifter ham om næsen med ubetalte regninger.

Heller ikke borgmester Hans Stavnsager er bekymret:

- Som jeg får sagen forklaret, er det et spørgsmål om at få godkendt tingene i den rigtig rækkefølge og få skrevet vedtægterne, så de lever op til Erhvervsstryrelsens krav, og det arbejdes der ihærdigt på, men det er åbenbart en proces, der tager tid.

Formand går af

- Burde der ikke have været styr på vedtægterne, før kommunen satte penge i Forum Faaborg?

- Jo, det kan du sige, og det er nok et af udfordringerne ved at lade frivillige styre så store projekter. Der skal vi gå efter at få en mere professionel styring.

Forum Faaborg har nu hyret advokat Mads Sommerlund til at skrive et sæt vedtægter, Erhvervsstyrelsen kan godkende.

Forum Faaborg har generalforsamling 18. maj, hvor Claus Jørgen Lopdrup har bebudet, han trækker sig som formand - uden sammenhæng med sagen her.

Vedtægtskrise: Kommunen smækker pengekassen i for ufærdigt kæmpebyggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce