Vandværk udvider og varsler nyt navn


Vandværk udvider og varsler nyt navn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Årslev har de 700 forbrugere for længst vedtaget, at de gerne vil opsluges af Ringe af den simple årsag, at de får billigere vand ud af det.

Og på Ringe Vandværks generalforsamling torsdag aften var der kun positive røster fra de 40 fremmødte, fortæller vandværkets direktør, Hans la Cour.

- Det styrker vandværket på sigt at blive større, siger han.

Hans la Cour forventer, at Ringe Vandværk overtager forsyningspligten til brugerne i Årslev 1. juli.

Årslev Vandværk er det største men langt fra det første vandværk, Ringe Vandværk overtager. Listen tæller flere små værker, blandt andet Heden, Sh. Lyndelse og Øster Hæsinge. Efter den forventede fusion leverer Ringe Vandværk drikkevand til cirka 6000 forbrugere.

Nyt navn

Efterhånden har vandværkets aktiviteter bredt sig til andre kommuner, blandt andre Faaborg, Broby og nu Årslev.

Derfor overvejer ledelsen, om det er på tide at skifte navn til Midtfyns Vandforsyning. På generalforsamlingen fik bestyrelsen mandat til i første omgang at registrere navnet.

- Vi sikrer os rettighederne til navnet hurtigst muligt. Det er ikke sikkert det bliver taget i brug, siger Hans la Cour.

Han forventer i hvert fald ikke, navneændringen sker i år, men måske er punktet på dagsordenen til næste års generalforsamling, gætter han.

Penge i kassen

Ringe Vandværk har en egenkapital på næsten 17 millioner kroner. Det er mange penge for en virksomhed, der via lovgivningen er pålagt, at driften ikke må give overskud.

- Sammenligner man med de mindre værker, der er i omegnen, har de faktisk en større kapital pr. forbruger end os, påpeger Hans la Cour.

Han mener kapitalreserven er nødvendig, da der skal være penge, når den dag kommer, hvor ledningsnettet skal renoveres.

- Hovedledningsnettet er etableret fra først i 70'erne og frem til nu. Vi har ikke repareret på det endnu, men det kommer på et eller andet tidspunkt. Og når det sker, må vi forvente, at det bliver ret massivt. Og så er det bedre at have pengene end at skulle skrive en stor ekstraregning til forbrugerne på det tidspunkt, mener direktøren.

Bestyrelsen med formand Gustav Schroll i spidsen fortsætter uændret. Elias Hestbech og Peder Ilum var på valg, og de blev begge genvalgt for de næste tre år.

Vandværk udvider og varsler nyt navn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce