Vækket med stenkast: 75-årige Kirsten sover roligt om natten

Kirsten Petersen, der bor i det ombyggede Faaborg Dampvaskeri på hjørnet at Kostergade og Hospitalsstræde, fik kylet en sten gennem sit vindue natten til søndag. Hvem der gjorde det af uvist, men politiet undersøger en sten for dna-spor. Foto: Torsten Cilleborg

Vækket med stenkast: 75-årige Kirsten sover roligt om natten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg: 75-årige Kirsten Petersen, Hospitalsstræde i Faaborg, blev ved 2.30-tiden natten til søndag vækket, da en rødmalet pyntesten med stor kraft blev slynget gennem ruden til hendes lejlighed fra Klostergade. Da lå hun og sov på en sofa, og splinter fra ruden ramte hende i ansigtet og gav hende en mindre skramme på overlæben.

Trods den voldsomme oplevelse, slår Kirsten Petersen det hen som drengestreger og forsikrer, hun sagtens kan sove roligt op natten.

- Faktisk gik der lidt tid, før jeg opdagede hvad der var sket. I første omgang var jeg ikke klar over, at der var gået en sten gennem ruden. Jeg vågnede ved det bump det gav, da en glasrude fra mit vitrineskab faldt på gulvet. Jeg troede, det var faldet ned af mig selv, så jeg tænkte, jeg ville lægge mig til at sove igen. Det var fordi, jeg kort efter så billygter ude på vejen, at jeg stod op for at kigge. Her kom jeg til at træde i nogle glaskår, og først da fandt jeg ud af, hvad der var sket. Det var et held, at hverken jeg selv, min hund eller min kat, skar sig på skårene, fortæller Kirsten Petersen.

Kraft bag kast

Kastet har været temmelig kraftigt, for vitrinieskabet står i den anden ende af stuen, cirka seks meter fra vinduet, og glasruden fra skabet faldt altså ned, dog uden at gå i stykker.

Kirsten Petersen fik for kort tid siden, lige omkring jul, balret en forsatsrude til sit soveværelse - også i den del af ejendommen, der vender ud mod Klostergade.

- Den havde jeg ikke fået repareret, det var derfor jeg sov på sofaen i stuen, fortæller hun.

Den 75-årige kvinde er mere irriteret end skræmt over de to tilfælde af smadrede ruder:

- Jeg var ikke hjemme, da det fortsatsvinduet blev smadret ved juletid, og jeg er ikke sikker på, der er en sammenhæng. Den sten, der røg gennem min rude, havde ligget på en trappesten i Klostergade som pynt, og så er der vel bare kommet én forbi, som blev fristet af den. Det er ikke andet en drengestreger, og det får ikke mig til at ligge søvnløs, siger hun.

Politiet har taget stenen med for at undersøge den for spor.

Vækket med stenkast: 75-årige Kirsten sover roligt om natten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce