Utryghed hos forældre og børn


Utryghed hos forældre og børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat

Af Mette Haugaard Frederiksen

Lillemarksvej 24, 5750 Ringe

Utilfredsheden og frustrationen over byrådets planer om at skære i daginstitutionernes åbningstid var tydelig at få øje på både før og under byrådsmødet tirsdag d. 10. juni.

Forældre og institutionsledere stod i små grupper og talte sammen, mens de ventede på at komme ind i byrådssalen. "Vi bliver nødt til at lukke allerede 15.15 om fredagen", sagde en frustreret institutionsleder. "Det bliver svært at nå, når vi bor på landet og skal pendle, sagde en anden.

I byrådssalen stod forældre og børn tæt, mens de overværede byrådets vedtagelse af nedskæringerne. Flere håbede til det sidste, at nedskæringerne kunne afværges, men der var kun få indvendinger til forslaget om besparelser fra byrådsmedlemmerne. Dog pegede den socialdemokratiske borgmesterkandidat, Hans Jørgensen, på nogle konkrete problemer.

Nedskæringerne i daginstitutionernes åbningstider betyder væsentlige forringelser for alle børnefamilier. Ikke mindst for de forældre, der ikke har bedsteforældre eller andre i nærheden, de kan trække på, når børnene skal hentes og bringes.

De kan blive nødt til at betale barnepiger til at hente poderne. Det pålægger forældrene en urimelig merudgift for at få passet deres børn. En ekstraudgift, der ikke tager hensyn til indkomstniveauet i den enkelte familie.

Et problem er også, at alle institutioner fremover skal søge om ekstrabevillinger, hvis de ønsker at tilbyde udvidet åbningstid. I dag er det uigennemskueligt, hvordan og under hvilke kriterier, disse midler skal tildeles daginstitutionerne. Hvilke kriterier skal være opfyldt, for at institutionerne kan holde længere åbent?

Et øjeblik efter var beslutningen truffet, og en stor skuffelse bredte sig blandt børn og forældre. Flere kunne ikke holde deres utilfredshed tilbage og forlod byrådssalen buhende og med tilråb.

Forældrenes usikkerhed over, hvordan fremtiden efter 1. august 2008 kommer til at se ud i kommunen, er reel. Hvad betyder de nedsatte åbningstider for de familier, der dagligt pendler til Odense eller længere væk?

Og hvordan passer besparelserne med kommunens strategi for at tiltrække bosættere? Vi glæder os til et svar!

Mette Haugaard Frederiksen er forældrebestyrelsesmedlem og bestyrelsesmedlem af Socialdemokratiet i Ringe-Ryslinge

Utryghed hos forældre og børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce