Utidig indblanding fra Ringe


Utidig indblanding fra Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKOLESTRUKTUR:S-politiker i Ryslinge beskylder nabo for at gå på strandhugst

RYSLINGE: Til det sidste kæmpede Poul Arne Nielsen (S) sammen med sine partifæller i kommunalbestyrelsen imod, at Gislev Centralskole skulle blive overbygningsskole for hele Ryslinge Kommune. De tabte slaget med en enkelt stemme.

Nu ser det ud til, at elever og forældre i stort tal stemmer med fødderne. Ringe Kommune har modtaget 26 ansøgninger fra familier i Ryslinge Kommune om optagelse i 8.-10. klasse.

- Det er jeg selvfølgelig ked af. Mange forældre er usikre, men det behøver de ikke at være. Jeg er sikker på, at vi nok skal få en overbygning, der kan måle sig med det Ringe tilbyder, siger Poul Arne Nielsen.

Han afviser blankt at tage en ny debat om skolestrukturen, selv om en del elever/forældre i Ryslinge og Kværndrup foretrækker Ringe frem for Gislev.

Tværtimod er han vred over udtalelser fra kulturudvalgsformand Lene Høsthaab (V), Ringe Kommune.

- Hun hælder benzin på bålet, og hun har tilsyneladende ikke læst afsnittet om ligeværdighed mellem de fem kommuner, der vil gå sammen, siger Poul Arne Nielsen.

- Jeg vil ikke kalde det den åbne dørs politik. Jeg vil kalde det strandhugst. Det er imod alle aftaler, og jeg håber, at borgmesteren har talt et alvorsord med hende, tilføjer han.

Det har borgmester Bo Andersen (V), Ringe, ikke tænkt sig at gøre.

- Lene siger det meget diplomatisk. Netop af hensyn til debatten i Ryslinge har vi ikke ført den sag frem politisk før vi er nødt til det på grund af planlægningen af det kommende skoleår, siger Bo Andersen.

Han tilføjer, at det er mere end seks uger siden, at han orienterede Ryslinge Kommune om ansøgningerne, som Ringe Kommune, efter loven om frit skolevalg, kun kan afvise, hvis der ikke er plads til eleverne fra nabokommunen.

- Jeg er nu ikke sikker på, at det skolevalg er så frit endda. bemærker Poul Arne Nielsen og sigter til transportspørgsmålet.

- Vi har lovet, at det bliver løst, så alle elever fra Ryslinge og Kværndrup kan komme gratis til Gislev og hjem, siger han.

I Ringe Kommune får elever i 7.-9. klasse kun dækket transportudgifterne, hvis de bor mere end syv kilometer fra skolen.

Utidig indblanding fra Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce