Usædvanligt at børnelokkere kopierer hinanden

Ifølge den nu pensionerede psykolog Jørn Beckmann (bill.), er det yderst sjældent at opleve flere børnelokkere samme sted. Unge mænd kan dog inspireres af andres gerninger. Foto: Michael Bager
Foto: Michael Bager

Usædvanligt at børnelokkere kopierer hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er sjældent, at børnelokkere kopierer hinanden. Medieomtale kan dog antænde spirende lyst.

I børnelokker-sagen fra Ryslinge arbejder Fyns Politi med den teori, at der er mere end en børnelokker på spil i området ved boldbanerne.

Ifølge den nu pensionerede psykolog, Jørn Beckmann, er det uhyre sjældent at se copycats hos børnelokkere og pædofile. Normalt forekommer der kun enkeltstående tilfælde af pædofili, men han kan dog ikke udelukke, at yngre mænd med tendens til pædofili kan blive inspireret af ældre mænd.

- Pædofili er en daglig kamp mod sine lyster. Hvis man i forvejen har en spirende trang, og læser at en anden har gjort de ting man selv har lyst til, tænker man måske: Det vil jeg også prøve, forklarer Jørn Beckmann.

De er syge, ikke forbrydere

Den forstyrrede seksualitet skyldes et traume i den tidlige barndom mellem drengen og moren. Moren opleves som mægtig, skræmmende, farlig og umyndiggørende, og der sker derfor en fejlprogrammering i drengens almindelige måde at udvikle sin spirende seksualitet i puberteten. Hos pædofile er det mislykkedes at reparere den fejlprogrammering.

- Vi har alle en lille gnist af det, så i princippet er vi alle potentielle pædofile. Heldigvis bliver de fleste af os dog sporet ind i en ordentligt retning, men hvorfor det ikke lykkes for alle, ved vi ikke, fortæller Jørn Beckmann.

Fejlprogrammeringen ligger så dybt i de pædofile, at Jørn Beckmann ikke mener det vil hjælpe, hvis forældre eller lærere i for eksempel Ryslinge holder ekstra øje med børnene.

- Tager man en pædofil eller børnelokker på fersk gerning, skal man ikke gå i panik og skade ham. Han skal betragtes som en syg person, ikke en farlig forbryder, understreger Jørn Beckmann.

Usædvanligt at børnelokkere kopierer hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce