Ungt par hastede hjem til husbrand

Et sørgeligt syn mødte Jan Wiedemann Jacobsen og kæresten Tine Hansen, da de i går opsøgte det tidligere hjem lidt uden for Radby. Både beboelsesdelen og laden nedbrændte totalt.
Foto: Andreas Bang Kirkegaard

Ungt par hastede hjem til husbrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genbo sparkede døren ind, så parrets katte kunne slippe ud, da stuehus og lade brændte. Sne og frost drillede under slukningsarbejdet

Radby: Det er et øjeblik, han har gruet for, 30-årige Jan Wiedemann Jacobsen. Mest af alt, fordi begivenhederne aftenen forinden stadig har et skær af noget uvirkeligt over sig. Men mandag formiddag vover han og kæresten sig alligevel tilbage til resterne af det, der engang var deres hjem lidt uden for Radby.

- Prøv at se, der ligger vores sengetøj. Det er godt nok tankevækkende, siger han og peger på et lille svedent stykke stof på jorden.

Fra markvejen, der fører op til huset, plejer de at kunne øjne hustaget på lang afstand.

- Nu kan man se lige igennem til træerne på den anden side. Det ligner ikke sig selv, bemærker han, mens politiets kriminalteknikere arbejder sig igennem bunkerne af mursten og bjælker på jagt efter en årsag til den kraftige brand, som ødelagde både stuehus og en lade, der blev brugt til opbevaring af halm og hø.

Ellers ånder alt fred og ro. En skærende kontrast til søndag aften, hvor han og kæresten befandt sig hos svigerforældrene i Faaborg, da telefonen pludselig ringede.

- Det første, jeg tænkte på, var vores tre katte og de andre dyr. Hestene og hønsene. Om de var kommet noget til. Kattene er som børn for min kæreste, fortæller Jan Wiedemann Jacobsen.
Skaderne var så store, at det ikke umiddelbart var muligt at fastslå brandårsagen. Derfor måtte teknikerne på arbejde i går.
Skaderne var så store, at det ikke umiddelbart var muligt at fastslå brandårsagen. Derfor måtte teknikerne på arbejde i går.
Foto: Andreas Bang Kirkegaard

Sad fast i sneen

Ved ankomsten blev de mødt af en stor røgsøjle og masser af blå blink. Hele fire brandslukningskøretøjer var sat ind i kampen mod flammerne, men bygningerne stod ikke til at redde, fortæller indsats­leder Arne Granly.

- Ilden havde brændt hul i taget på både stuehuset og laden, som var bygget sammen. Flere af bygningsdelene var tilmed så skrøbelige, at der var fare for sammenstyrtning. Det endte med, at det hele brændte ned, fortæller han.

Slukningsarbejdet blev yderligere vanskeliggjort af sne og frost kombineret med svære adgangsforhold. Både en tankvogn og en politibil sad fast i sneen, og man endte derfor med at pumpe vandet via lange slanger fra en tankvogn, som holdt et stykke derfra.

- Samtidig skulle vi hele tiden sikre os, at der var et stabilt flow i vandet, så det ikke frøs til is, siger Arne Granly.

Efterslukningsarbejdet varede helt til midnat. En af dem, der var forbi flere gange i løbet af aftenen, var genboen Klaus Jørgen Hansen. Han havde som den første set den kraftige røg stige op fra nabohuset og slået alarm.

- Det er ikke normalt, at nogen giver sig til at brænde affald af ved femtiden om aftenen. Derfor valgte jeg at tage derhen for at se, hvor røgen kom fra, fortæller han.

Det er også Klaus Jørgen Hansen, som det unge par kan takke for, at alle tre katte overlevede branden.
Foto: Andreas Bang Kirkegaard

Få ejendele reddet

I situationen valgte han at sparke hoveddøren ind, så dyrene kunne komme ud. Han vovede sig også indenfor i selve huset, og det lykkedes ham at redde et fjersyn og lidt tøj, før han forlod bygningen via en terrassedør.

- Jeg er vant til at arbejde med nedbrydning, så jeg var ikke bange for at gå ind, forklarer han om aktionen, der foregik, mens ilden endnu var koncentreret i selve laden.

I går kunne politiet så konkludere, at brandårsagen var en utæt skorsten. Og selv om det ikke har den store praktiske betydning, glæder det Jan Wiedemann Jacobsen.

- Min kæreste var bange for, at hun havde glemt at slukke for komfuret, og at det skulle have startet det hele. Men det er ikke tilfældet, siger han.

Parret har i øvrigt valgt at bo midlertidigt i en pavillon på selve ejendommen. For at være tæt på dyrene, som den uheldige husejer forklarer.
Foto: Andreas Bang Kirkegaard
Foto: Andreas Bang Kirkegaard

Ungt par hastede hjem til husbrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce