Unger i køkken med friske råvarer

Julie Rohde (15) og Simone Biilmann (16) i gang med at lave mad i forbindelse med en projektuge i 9. klasse på Øhavsskolen for nylig. Efter sommerferien er skolen sammen med to andre skoler i Faaborg-Midtfyn med i projektet "Cool Beans". Foto: Palle Søby

Unger i køkken med friske råvarer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

150 elever på tre skoler med i projektet om sunde madvaner

Faaborg-Midtfyn: Efter sommerferien står der friske råvarer, skønne måltider og fællesskab på skemaet på tre skoler i Faaborg-Midtfyn Kommune. Sammen med Meyers Madhus sætter skolerne fokus på mad og måltider i projektet "Cool Beans", som er støttet af Undervisningsministeriet, skriver kommunen i en pressemeddelelse. 150 elever fra Carl Nielsen Skolen, Tre Ege Skolen og Øhavsskolen skal gennem 12 uger prøve kræfter med at filetere fisk, bage brød og lave mad med gode, friske råvarer. Alt sammen med vejledning fra skolernes lærere og pædagoger, som klædes på til opgaven af Meyers Madhus. Initiativet handler om mere end at blive mæt.

- Det handler om, at børnene oplever den bedst mulige start. Grundlæggende madkundskaber er en vigtig forudsætning for at leve et sundt liv. Det vil vi gerne lære eleverne, siger Nils Edmond Pedersen, afdelingsleder på Øhavsskolen i Faaborg. Der er nemlig ingen garanti for, at børnene får køkkenfærdigheder med hjemmefra. En undersøgelse fra Coop i 2016 viser, at kun syv procent af danske børn hjælper til med aftensmaden på en almindelig hverdag. Samtidig er faget madkundskab generelt nedprioriteret i folkeskolen.

Fakta
Projektet er et samarbejde mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Meyers Madhus med støtte fra Undervisningsministeriet. Carl Nielsen Skolen, Tre Ege Skolen og Øhavsskolen deltager i projektet, som løber i hele skoleåret 2018/2019. Otte projekter har fået del i Undervisningsministeriets pulje på 10 mio. kroner til at styrke maddannelsen i folkeskolen.

Værter for egne forældre

- Vi oplever, at når børnene har været med i køkkenet nogle gange, så får de en stolthed og tro på, at de selv kan noget med gryder og pander, siger Dorthe Petersen, direktør i Meyers Madhus.

Cool Beans er et undervisningskoncept, der styrker børns maddannelse ved at kombinere en legende tilgang med et højt madfagligt niveau. Børnene får udfordret deres sanser og samarbejdsevner og er til sidst selv værter ved en middag for deres forældre og søskende, hvor de kan vise, hvad de har lært. Forløbet er koblet til den understøttende undervisning i folkeskolen, hvor aktiviteterne skal bidrage til læring og dannelse i fag som dansk og matematik samt styrke inklusion og fællesskaber. Cool Beans begyndte som et samarbejde mellem Meyers Madhus og Herning Kommune og fortsætter også der. /EXP

Unger i køkken med friske råvarer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce