Dennis Larsen og hans kæreste overtog 1. april ejendommen Haagerupvej 61 - men ingen fortalte dem, at de snart får en grusgrav i baghaven.

Haagerup: - Havde vi vidst det, ville vi aldrig have købt ejendommen. I hvert fald ikke for 1,8 mio. kroner. Vi føler os i den grad snydt.

Sådan siger Dennis Larsen (26), der sammen med kæresten Mie Nielsen for halvanden måned siden overtog ejendommen Haagerupvej 61 i Haagerup for 1,8 mio. kroner.

Ejendommen med tilhørende 1,3 hektar jord ligger idyllisk i udkanten af landsbyen Haagerup med Silke Å løbende igennem baghaven. Det var den idyl parret faldt for.

Vi er ikke ude på at skade hverken advokat eller ejendomsmægler, men på den anden side synes vi, at vi har en krav på en kompensation.

Dennis Larsen

Men hverken ejendomsmægleren eller den lokale advokat, som de på bankens opfordring havde engageret, informerede dem om, at den åbne udsigt til markerne mod nord om kort tid kan blive forvandlet til en gigantisk grusgrav, hvor der årligt skal udvindes 200.000 kubikmeter sten, grus og sand, og som 50 lastbiler dagligt skal køre til og fra.

- Det bliver vi først opmærksom på, da en genbo fortæller os, at ejeren af området har lavet en aftale med en entreprenør, og at grusgraven formentlig nu bliver en realitet, siger Dennis Larsen.

Vi er stavnsbundne

Parret, der flyttede ind på ejendommen i påsken med sønnen Felix på syv måneder, fortæller, at det var drømmehuset, de fandt. Men oplysningen om grusgraven har taget en stor del af glæden ved at være nybagte husejere.

- Jeg vil ikke sige, at vi fortryder købet. Grunden og huset er perfekt, men 1,8 mio. kroner er for meget at give for et hus, der ligger lige op ad en grusgrav. Det kan vi jo ikke sælge det for igen, så vi vil være teknisk insolvente i flere år frem - stavnsbundne. Så vi føler os taget i røven for nu at sige det på godt dansk. Vi er ikke ude på at skade hverken advokat eller ejendomsmægler, men på den anden side synes vi, at vi har en krav på en kompensation, siger Dennis Larsen.

Kunne I ikke selv have fundet ud af det med grusgraven, inden I skrev under på købsaftalen?

- Selvfølgelig kunne vi have talt med naboerne, men man tænker jo ikke lige over, at man skal spørge om den slags. I og med at vi havde en advokat til at repræsentere os, følte vi os jo ret trygge ved det hele, siger Mie Nielsen.

Advokat peger på Nybolig

Området ved Haagerup har siden 2008 optrådt på Region Syddanmarks liste over, hvor der kan etableres grusgrav. Regionens råstofplan kan ses på regionens hjemmeside.

Advokat Mette Brødsgaard fra Advokatfirmaet Susanne Rasmussen, der var parrets advokat på handlen, oplyser, at der ikke stod noget som helst om grusgravsplaner i det materiale, hun modtog fra Nybolig i Faaborg.

- Havde jeg vidst det eller fundet ud af det, ville jeg naturligvis have orienteret parret om det. Jeg er jo deres advokat, siger hun.

Men det har i årevis været kendt i lokalområdet, at det område var udlagt til råstofudvinding?

- Jeg sidder faktisk p.t. og venter på en tilbagemelding fra Nybolig om dette. Jeg har ikke mulighed for at udtale mig mere konkret på nuværende tidspunkt, siger Mette Brødsgaard.

Er det ikke køberadvokatens opgave at finde sådan nogle oplysninger frem.

- Jeg vil gerne vente med at udtale mig i den sag, siger Mette Brødsgaard.

Vi er kede af det

Hos Nybolig i Faaborg fralægger man sig ansvaret. Partner Morten Albertsen siger:

- Vi er utroligt kede af, at køber er kommet i den her situation. Men i de dokumenter, vi har haft tilgængelige, har der ikke fremgået noget som helst om, at der var de planer for området, siger han.

Morten Albertsen hæfter sig blandt andet ved, at den hidtidige tilladelse til råstofudvinding i området udløb i 2013, og at der først er sendt et nyt høringsbrev ud til naboerne i april.

- Vi underskriver købsaftalen med parret i januar. Der har altså ikke ligget en tilladelse til råstofudvinding i den periode, vi har haft den til salg, siger han.

Men den her råstofplan har jo ligget der siden 2008? Var I vidende om, at området var godkendt til råstofudvinding.

- Havde vi vidst det, havde vi selvfølgelig gjort opmærksom på det. Men når vi tager de dokumenter frem, som vi beder kommunen om, fremgår der ikke noget om det.

I føler ikke, at I har part i eller ansvar for den situation, parret er havnet i?

- Det mener jeg ikke umiddelbart.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på lokalredaktionen i Faaborg med særligt fokus på børne- og undervisningsområdet, samt hvad der rør sig i det lokale erhvervsliv.

Mere om emnet

Se alle

Parret har formentlig en sag

Hus på kanten af grusgrav kan ikke sælges

Hus på kanten af grusgrav kan ikke sælges

Grusgravskritik: - Hvad nu hvis vores huse slår revner?

Grusgravskritik: - Hvad nu hvis vores huse slår revner?