Unge flygter fra foreningerne


Unge flygter fra foreningerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg-Midtfyn Kommune vil bruge 150.000 kroner på at fastholde de unge i idrættens foreninger. Men tilbuddene bør laves helt om, mener ekspert

FAABORG-MIDTFYN: Når teenageårene banker på døren, er det ikke kun slut med rolige aftener foran fjernsynet og korte besøg på badeværelset. Mange 10-18-årige stopper også med fodbold, badminton og alle de andre idrætstilbud i idrætsforeningerne.

- De unge er så rastløse i dag, at de valfarter fra det ene tilbud til det andet, indtil de helt holder op med at komme i idrætsforeningerne. Og det giver nogle sundhedsproblemer på længere sigt, fortæller formand for Folkeoplysningsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune Troels Stubager.

Folkeoplysningsudvalget har derfor oprettet en pulje med 150.000 kroner, som kan uddeles til de foreninger, der har forslag til, hvordan man med nye og kreative tiltag kan fastholde de unge i idrætslivet.

- Vi forestiller os, at nogle af foreningerne måske kan gå sammen og lave et rigtig stærkt fodboldhold. Eller kombinere for eksempel computerspil med nogle fysiske aktiviteter, siger Troels Stubager.

Unge får nye interesser

Men ifølge Bjarne Ibsen, der er forsker og centerleder på Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund i Odense, er det ikke den rigtige måde at gribe problemet an på:

- Teenagere stopper i foreningerne, fordi de er ved at blive voksne og gerne vil dyrke deres interesser på en mere selvstændig måde uden at forpligte sig til for eksempel en holdsport. Derfor er man nødt til at give dem nogle idrætstilbud, der passer til deres nye behov i stedet for stadig at betragte dem som børn. Man bliver jo heller ikke ved med at synes babysvømning er sjovt, understreger Bjarne Ibsen.

Ifølge centerlederen bør man derfor bruge pengene koncentreret på ét projekt, som man virkelig tror på.

- Kommunen skal finde ud af, hvad de unge gerne vil og så skabe et rum til det. Det kan for eksempel være et ungdoms-motionscenter, hvor de unge kan komme og gå som de vil. Og så skal man fokusere på, hvordan man generelt får de unge til at være mindre inaktive. Fritidsaktiviteter løser kun en lille del af problemet, lyder rådet fra Bjarne Ibsen.

For dyrt

Formand for Folkeoplysningsudvalget Troels Stubager er enig i, at kommunen skal målrette aktiviteterne efter, hvad de unge vil have. Men han mener dog godt, de unge kan forpligtes til at møde op til bestemte aktiviteter.

- Jeg tror ikke, vi skal være så bange for at lave nogle faste rammer for de unge. Der er ikke økonomi til at have åbent et sted fem dage om ugen, men vi kan forsøge at skabe nogle nye og anderledes tilbud til dem, siger han.

Hvilke foreninger, der skal have del i de 150.000 kroner, beslutter Folkeoplysningsudvalget på deres næste møde den 27. august.

Unge flygter fra foreningerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce