Unge SF'ere kæmpede for cykelsti

Cykelruten mellem Ringe og Ryslinge er livsfarlig uden en cykelsti. Over 100 fremmødte SFU'ere demonstrerede lørdag aften ved at male deres egen cykelsti og tage turen på cykelsadlen. Flere kendte politikere mødte også op. Privatfoto

Unge SF'ere kæmpede for cykelsti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I protest over manglende cykelsti fra Ringe til Ryslinge lavede SFU'erne deres egen sti

RYSLINGE: Det var et overvældende syn, der lørdag aften mødte bilister på vejen fra Ryslinge til Ringe.

Her cyklede 100 SFU'ere (SF's Ungdom) på deres egen anlagte cykelsti i protest over, at der ikke er en rigtig cykelsti på vejen.

- Vi ville gerne bakke op om den underskriftsindsamling, som Lone Marcher har sat i gang. Derfor har vi ved hjælp af lidt karton og spraymaling simpelthen lavet en cykelsti, fortæller Laura Momme, der er talsmand for de aktionerende.

Blandt de mange cykelryttere var også SF's medlem af Europa-Parlamentet, Margrethe Auken, samt formanden for Handicaprådet i Faaborg-Midtfyn, Torben Smith (SF).

Livsfarlig rute

Laura Momme, der selv er fra Ryslinge, mener, at det er helt uhørt, at der på så farlig en vej stadig ikke er nogen cykelsti.

- Som det er nu, er ruten livsfarlig at cykle på, ikke mindst i de kommende mørke vintermåneder. Det er en tur, som rigtig mange folk benytter til arbejde eller i skole, og det er simpelthen for dårigt, at kommunen ikke i det mindste har sørget for en hvid stribe, mener hun.

Hun opfordrer derfor alle til at skrive under på underskriftsindsamlingen.

Politikerne har i år afsat én million kroner til stiprojekter. Til sammenligning har eksperterne regnet ud, at 4,3 kilometer dobbeltrettet cykelsti mellem Ringe og Ryslinge vil koste 12,5 millioner kroner.

Unge SF'ere kæmpede for cykelsti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce