Ungdomsskolen er bedst til 10. klasse


Ungdomsskolen er bedst til 10. klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAABORG-MIDTFYN: Det vil være en dyrere løsning. Men for elevernes skyld vil det være bedst, hvis 10. klasse i fremtiden tilbydes i ungdomsskolens regi.

Det mener Bo Petersen (V), som foruden at være medlem af kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune også er formand for ungdomsskolens bestyrelse.

- Vi kan tilbyde en mere alsidig og spændende hverdag end i folkeskolen, og som er målrettet mod det enkelte individ, siger Bo Petersen.

Fra næste år skal der kun tilbydes 10. klasse to steder i kommunen, og som fortalt i Stiftstidende i går skal Børne- og Undervisningsudvalget i morgen diskutere sagen.

Her er indstillingen fra fagchef Tonni Jørgensen, at undervisningen skal foregå i folkeskolen - i henholdsvis Ringe og Faaborg.

Men med den løsning mister eleverne muligheden for at være kreative, mener Bo Petersen.

- Det er en anden kultur i folkeskolen, hvor man bygger videre på de ni foregående skoleår. Ungdomsskolen har mange tiltag, hvor de unge også får en masse praktisk arbejde og muligheden for sprogtur til London eller Berlin, siger han.

Han foreslår, at der placeres en ungdomsskole i den nordlige del og en i den sydlige del af kommunen, hvor der tilbydes 10. klasse - selv om muligheden er lille.

- Man skæver nok for meget til økonomien, men vi må jo bare arbejde og kæmpe videre, hvis det ikke kan være anderledes, siger Bo Petersen.

Ungdomsskolen er bedst til 10. klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce