Udvalg sparer på alle områder


Udvalg sparer på alle områder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BUDGET: Biblioteket og ungdomsskolen er blandt de eneste, der går fri

RYSLINGE: Skoler og daginstitutioner i Ryslinge Kommune får travlt med at finde lommeregneren frem. Inden den 23. september skal de have bidraget til at finde besparelser for mere end én million kroner. Det er resultatet af en beslutning truffet af Børne- og Kulturudvalget.

Politikerne er enige om at gennemføre en såkaldt rammebesparelse på 1,5 procent af udvalgets samlede budget på 100 millioner kroner. Med andre ord skal der spares på alle områder efter grønthøstermetoden. Den eneste undtagelse er kulturområdet, som omfatter biblioteket, ungdomsskolen, billedskolen, musikskolen og folkeoplysningen.

S tilfreds

Med beslutningen har Børne- og Kulturudvalget bragt sig ud af en akut knibe. Som tidligere beskrevet har udvalget overskredet sit budget med cirka 1,3 millioner kroner.

Socialdemokraternes Poul Arne Nielsen har tidligere argumenteret for, at det bør være op til bestyrelserne i de enkelte daginstitutioner og skoler at finde pengene. Ikke overraskende er han tilfreds med den løsning, der er fundet.

- Det er den mest realistiske løsning, når man tænker på, at pengene skal findes her og nu. Venstre har foreslået, at man sparer ved at ændre på fordelingen mellem pædagoger og medhjælpere. Men det kan kun lade sig gøre, hvis man fyrer en del af personalet, siger han.

Venstre stemmer for

Venstres Birgit Ryberg mener derimod fortsat, at det burde være politikerne, som kommer med konkrete spareforslag. Alligevel valgte hun i sidste ende at stemme for en rammebesparelse.

- Det var jeg nødt til, fordi vi skal finde pengene. Jeg har dog svært ved at forstå logikken i, at man sender ansvaret videre, men forbeholder sig ret til at sortere i de spareforslag, der kommer ind, siger hun.

Også når det gælder fredningen af det kulturelle område, er Birgit Ryberg uenig.

- Jeg er selv en aktiv del af foreningslivet. Derfor ved jeg, hvor ondt det gør, hvis der bliver skåret i midlerne her. Men jeg vil trods alt hellere bruge penge på børnepasning og undervisning, siger hun.

Poul Arne Nielsen fastholder, at beslutningen om at frede kulturområdet er rigtig.

- Sammenlignet med udgifterne til for eksempel børnepasning er der tale om små beløb. Men det er penge, som gør stor gavn, fremhæver han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra udvalgsformand Mette Steffensen (SF).

Udvalg sparer på alle områder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce