FFV Energi & Miljø A/S reducerer sin direktion og skiller sig af med kontroversielle Claus Mogensen. Ny direktør er Christian Møller, Svendborg

Faaborg-Midtfyns store forsyningsvirksomhed, FFV Energi og Miljø, har fyret sin kontroversielle direktør Claus Mogensen med øjeblikkelig virkning, men bestyrelsesformand Carsten Normann kalder fratrædelsen udramatisk og takker og roser den afgående direktør. Fyringen begundes i omlægning af ledelsen:

- Vi reducerer direktionen fra to direktører til én direktør. Forsyningsbranchen må forvente et fortsat pres for at få lavere takster til forbrugerne og mere effektive virksomheder. Derfor må vi gå forrest med at reducere i toppen af virksomheden, fortæller bestyrelsesformanden i FFV Energi & Miljø, Carsten Normann, i en pressemeddelelse.

Her forklarer han videre, at muligheden opstod, da selskabets økonomidirektør fik andet arbejde og fratrådte lige efter nytår.

- Det betyder samtidig, at Claus Mogensen, administrerende direktør for FFV Energi & Miljø, fratræder sin stilling med øjeblikkelig virkning. Vi har været glade for samarbejdet med Claus gennem alle årene, og fratrædelsen sker helt uden dramatik. Samtidig vil en samlet bestyrelse sige tak til Claus for hans store indsats for selskabet gennem de sidste otte år, citeres bestyrelsesformand Carsten Normann i pressemeddelelsen.

Kontroversiel

Claus Mogensen har - sammen med Carsten Normann - stået for en meget tilknappet stil, hvor det har været vanskeligt for offentligheden at få ret mange oplysninger.

Claus Morgensen har som regel betinget sig at få spørgsmål pr. email og ligeledes svaret via emails, når avisen har stillet spørgsmål. Han fik store dele af Faaborg på nakken, da han flyttede FFV's administration ud af Faaborg og til Ringe.

Senest har han fået hård kritik for at skrue vand- og spildevandsafgifter op i en grad, så politikerne ret usædvanligt gik ind og underkendte en del af de bebudede prischok.

På den anden side har Claus Mogensen også høstet anerkendelse for at drive FFV EL så godt, at kommunenen fik 310 mio. kr., da selskabet sidste år blev solgt til Energi Fyn.

Ny direktør i dag

Ny administrerende direktør for FFV Energi & Miljø bliver Christian Møller, der tiltræder i dag, onsdag.

Christian Møller bor i Svendborg og har tidligere været koncerndirektør i Marius Pedersen i Ferritslev.

- Christian har stor erfaring med forsyningsbranchen og især fra genbrugs- og affaldsområdet. Han besidder desuden meget stærke kommercielle kompetencer samtidig med, at han tidligere har siddet i tunge økonomistillinger. Bestyrelsen har derfor enstemmigt peget på Christian som vores nye direktør, siger Carsten Normann.

Christian Møller præsenteres for alle medarbejdere i FFV Energi & Miljø på personalemøder i dag, onsdag. I forbindelse med sin tiltrædelse siger Christian Møller ifølge pressemeddelelsen:

- Jeg glæder mig til den kommende udfordring med at stå i spidsen for FFV Energi & Miljø og skabe gode forsyningsløsninger for alle i Faaborg-Midtfyn Kommune. Jeg glæder mig især til et godt samarbejde med alle de dedikerede medarbejdere, uanset om det gælder drikkevand, spildevand, varme, genbrug eller affald.

  • JO -

    Af:

    Områderedaktør for Faaborg-Midtfyn med base i Faaborg. Har arbejdet med journalistik siden midten af 80'erne. Kom til Faaborg i 2006.