Udsigt til ny kamp om 10. klasse


Udsigt til ny kamp om 10. klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolechef lægger op til brud med tidligere principbeslutning. Der skal kun være 10. klasse i folkeskolen. Næstformand kritiserer forslaget

FAABORG-MIDTFYN: Fra næste år vil der kun være 10. klasse på to adresser i kommunen, nemlig Tingagerskolen i Ringe og Toftegaardskolen i Faaborg. Og begge steder vil undervisningen foregå i folkeskolens regi.

Det er i hvert fald indstillingen fra undervisningschef Tonni Jørgensen til Børne- og Undervisningsudvalget, som skal diskutere sagen på et møde onsdag. Dermed er der lagt op til et brud med den principbeslutning, som et snævert flertal af udvalgets medlemmer vedtog i maj, bekræfter udvalgsformand Jakob Holm (SF).

Han var i øvrigt selv med til at stemme for, at opgaven fremover skal deles mellem folkeskolen på den ene side og ungdomsskolen på den anden. Udvalget undlod dog at tage stilling til, hvilken del der skulle placeres i henholdsvis Ringe og Faaborg, ligesom der ikke blev sat navn på, hvor undervisningen skulle foregå.

Det fik lidt usædvanligt Økonomiudvalget til at sende sagen tilbage til fagudvalget med besked om, at forarbejdet ikke var godt nok.

Brug for begge dele

Der er ellers brugt mange timer på at udtænke den bedste løsning. En arbejdsgruppe er tidligere kommet frem til, at svaret hedder en selvstændig 10. klasse med afdelinger i henholdsvis Ringe og Faaborg. En række praktiske problemer gjorde, at man var nødt til at droppe ideen. I sin indstilling åbner fagchefen dog en dør på klem for, at man kan tage forslaget op igen, hvis de rigtige lokaler bliver ledige.

Stod det til Lone Darlem (S), var der slet ikke mere at tale om, før en mere permanent løsning byder sig til. Ud over at være næstformand i Børne- og Undervisningsudvalget sidder hun med i ungdomsskolens bestyrelse. Og hun bryder sig bestemt ikke om udsigten til, at folkeskolen skal sætte sig på det hele.

- Jeg underviser selv i en 10. klasse til daglig, så jeg ved godt, hvad folkeskolen kan tilbyde. Men jeg mener, det er vigtigt, at vi fortsat har flere forskellige indgange, som de unge kan vælge imellem. Folkeskolen og ungdomsskolen kan noget forskelligt, og det gælder det om at udnytte, hvis vi skal leve op til regeringens målsætning om, at flere unge skal i gang med en ungdomsuddannelse, forklarer hun.

Udgangspunktet

Ifølge Jakob Holm er udgangspunktet for diskussionen fortsat, at opgaven skal deles mellem folkeskole og ungdomsskole.

Problemet består i, at de fysiske rammer på Nordagerskolen ikke er ideelle i forhold til at lade ungdomsskolen overtage 10. klasse her. Lokalerne er nemlig bygget sammen med resten af skolen. Anderledes forholder det sig på Toftegaardskolen, men her støder man på et andet problem.

- I Faaborg har vi en tradition for at have 10. klasse i folkeskolen til stor tilfredshed for alle. Det vil være helt ulogisk at lave det om, siger Jakob Holm og peger samtidig på, at ungdomsskolens 10. klasse i dag hører hjemme i Årslev.

Det kunne tale for, at ungdomsskolens afdeling placeres i den nordlige ende af kommunen, mener han.

Udsigt til ny kamp om 10. klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce